HomeHL1-CultureΚεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο: Πράσινο φως στη φωτογράφηση του Dior στην Ακρόπολη

Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο: Πράσινο φως στη φωτογράφηση του Dior στην Ακρόπολη

Τι θα γίνει με το ντεφιλέ του οίκου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πράσινο φως για να πραγματοποιηθούν φωτογραφήσεις και κινηματογραφήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους από τον διάσημο γαλλικό οίκο μόδας Dior έδωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο

Οι φωτογραφίσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της παρουσίασης της καλοκαιρινής συλλογής του οίκου Dior, μία συλλογή που όπως έχουν ανακοινώσει είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα και αφιερωμένη στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία στον Οίκο Christian Dior να αναβιώσει τη θρυλική φωτογράφηση του 1951 στην Ακρόπολη.

Πού θα κάνει φωτογράφηση ο Dior

Τα μέλη του ΚΑΣ εισηγήθηκαν ομόφωνα υπέρ της διάθεσης των χώρων που ζητήθηκαν μεταξύ των οποίων η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, η Νεμέα, η Αρχαία Αγορά και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι αστερίσκοι που αφορούσαν στην κινηματογράφηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, πλην της πύλης Μπελέ και στον εσωτερικό χώρο του Ναού του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ωστόσο θα επιτραπεί η λήψη φωτογραφιών και αεροφωτογραφιών οι οποίες, σύμφωνα με την άποψη των μελών του ΚΑΣ, θα λειτουργήσουν ως διαφήμιση της χώρα μας στο εξωτερικό.

Τι θα γίνει με το ντεφιλέ του οίκου

Παράλληλα ο οίκος Dior εχει ζητήσει να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας μέσα στο Καλλιμάρμαρο κάτι το οποίο αναμένεται πλέον να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Μία απόφαση που θα αφορά στο ντεφιλέ για τη νέα συλλογή του «Cruise 2022» η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου. Μία συλλογή με παραδοσιακά ελληνικά μοτίβα, αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση