HomeHL-GreeceΥπόθεση Novartis: Διαφωνία ανακρίτριας – εισαγγελέως για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Υπόθεση Novartis: Διαφωνία ανακρίτριας – εισαγγελέως για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για το αν θα βγουν οι «κουκούλες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου θα κρίνει για το πώς θα καταθέσουν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, καθώς προέκυψε διαφωνία για το αν θα εξεταστούν «χωρίς κουκούλα» ή όχι, σχετικά με τις έρευνες για τους πολιτικοδικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Η ανακρίτρια, σύμφωνα με πληροφορίες, διατύπωσε την άποψη ότι οι εν λόγω μάρτυρες πρέπει να εξεταστούν υπό το καθεστώς προστασίας τους που τους έχει αποδοθεί για την υπόθεση της Novartis, καλώντας μάλιστα τον ένα εκ των δύο με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» να εξεταστεί με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, ενώ ο άλλος με που φέρει τον κωδικό «Μάξιμος Σαράφης», θα εξεταζόταν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που έχει οριστεί ως εισαγγελική λειτουργός για τις ανακρίσεις του Ειδικού Δικαστηρίου, διατύπωσε αντίθεση άποψη, υποστηρίζοντας ότι οι εν λόγω προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν το καθεστώς της προστασίας για την υπόθεση της Novartis.

Όμως το καθεστώς αυτό δεν ισχύει για τις μηνύσεις των πολιτικών που στρέφονται εναντίον του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Novartis και ως εκ τούτου πρέπει να εξεταστούν κανονικά χωρίς προστασία.

Mετά τη διαφωνία η υπόθεση θα απασχολήσει το δικαστικό συμβούλιο. Πάντως αν η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων γίνει υπό το καθεστώς προστασίας τους, για την υπόθεση που έχει παραπεμφθεί με απόφαση της Βουλής με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η όλη διαδικασία θα κυλήσει ομαλά.

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση