HomeHL-EconomyΑΣΕΠ: Έρχονται 22.350 προσλήψεις και διορισμοί στο Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Έρχονται 22.350 προσλήψεις και διορισμοί στο Δημόσιο

Ποιους αφορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότερες από 22.350 νέες θέσεις εργασίας πρόκειται να «ανοίξουν» μέσω ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Ήδη από το υπουργείο Παιδείας έχουν προαναγγελθεί 10.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και από το υπουργείο Υγείας, 4.000 μόνιμες προσλήψεις Νοσηλευτών.

Μάλιστα, αναμένονται ακόμα 3.630 προσλήψεις σε ΕΠΟΠ και αστυνομία, 1.566 προσλήψεις στην ΑΑΔΕ και 2.044 προσλήψεις σε Δήμους:

Σε εξέλιξη βρίσκεται και προκήρυξη για 301 προσλήψεις στην ΕΛ.ΣΤΑΤ για τις ανάγκες των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών έτους 2021.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την περίοδο και επτά προκηρύξεις του ΑΣΕΠ περισσότερες 500 θέσεις στο Δημόσιο. Μεταξύ των προκηρύξεων που «τρέχουν» βρίσκεται και η προκήρυξη που αφορά την πρόσληψη 115 υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών καθώς και η προκήρυξη για 144 μόνιμες προσλήψεις στα ΚΕΠ

10.5000 Διορισμοί Εκπαιδευτικών

Όπως είναι ήδη γνωστό από το υπουργείο Παιδείας, μέσα στα επόμενα δύο έτη αναμένονται συνολικά 10.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών που θα ολοκληρωθούν σε δυο φάσεις: 5250 το 2021 και 5250 το 2022.

Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλε πως οι 5.250 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2021, ενώ η «δεύτερη φουρνιά» με τον αντίστοιχο αριθμό, αναμένεται και για το Σεπτέμβριο του 2022.

4.000 Νοσηλευτές

Μέσα στο έτος και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο αναμένεται η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα αφορά 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Την είδηση έδωσαν στην δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, οι υπουργοί προανήγγειλαν πως θα υπάρχει αυξημένη μοριοδότηση για ορισμένους Νοσηλευτές που υπηρέτησαν μέσα στην πανδημία.

301 προσλήψεις στην ΕΛ.ΣΤΑΤ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) έχει ανακοινώσει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριακοσίων ενός (301) ατόμων για τις ανάγκες των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών έτους 2021, στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Στατιστικής (ΠΥΣ) της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), που εδρεύουν ανά την επικράτεια.

Οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσεις και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους έως και την Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021.

Μοριοδότηση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Οι περισσότερες από τις παραπάνω προκηρύξεις έχουν ως κύριο ή επικουρικό προσόν την άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας ή την πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Την περίοδο που διανύουμε οι δια ζώσης εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικών ξένης γλώσσας έχουν διακοπεί λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορωνοϊού.

Για όσους δεν έχουν προλάβει να δώσουν εξετάσεις ώστε να αποκτήσουν την πιστοποίηση αγγλικών η οποία μπορεί να τους εξασφαλίσει μία θέση στην παραπάνω προκήρυξη προλαβαίνουν να «δώσουν» την εξ αποστάσεως Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση Αγγλικών (LTE) που παρέχεται από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό goLearn

Με εξ αποστάσεως εξέταση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν άμεσα, εύκολα, και οικονομικά, Μοριοδοτούμενη Πιστοποίηση Γλωσσομάθειας Αγγλικών με δια βίου ισχύ για B2, C1 ή C2 αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ.

Η εξέταση πραγματοποιείται με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading και Listening (ούτε έκθεση, ούτε προφορικά) και προσφέρει άμεση μοριοδότηση για τις προσλήψεις στο δημόσιο, τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αλλά και για τις αιτήσεις σε Μεταπτυχιακά προγράμματα και ιδιωτικό τομέα.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση