HomeΚΡΗΤΗΣυνεργασία Δημάρχου Ρεθύμνης με Πρέσβη Ινδίας στην Ελλάδα

Συνεργασία Δημάρχου Ρεθύμνης με Πρέσβη Ινδίας στην Ελλάδα

Τον Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα κύριο Amrit Lugun, υποδέχθηκε σήμερα (24/5/2012) στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ινδός Πρέσβης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο στο πλαίσιο της ολιγοήμερης παραμονής στην Κρήτη από τις 21 έως τις 24 Μαϊου 2021.

Στη διάρκεια της συνεργασίας τους συζήτησαν θέματα της επικαιρότητας με έμφαση στο σχεδιασμό, τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα που υιοθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης για τη διαχείριση της πανδημίας, την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες προκειμένου να διευκολυνθεί η καθημερινότητα τους και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους, ειδικά κατά τις περιόδους της καραντίνας, καθώς και τη μελλοντική προοπτική μετά τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα.

Επίσης συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ινδική κοινότητα που διαβιεί και δραστηριοποιείται στο Ρέθυμνο, θέματα ενεργούς ένταξης των μελών της στην τοπική κοινωνία και διαφύλαξης της μέχρι σήμερα αρμονικής συνύπαρξης τους με τους ντόπιους κατοίκους.

Συζητώντας για την ελληνική ιστορία, ο κ. Lugun, αναφέρθηκε στη μεγάλη απήχηση που έχει στον ινδικό λαό η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία στην ινδική γλώσσα σχετικά με το βίο και τα έργα του Μεγαλέξανδρου. Υποσχέθηκε μάλιστα στον Δήμαρχο να του αποστείλει βιβλίο ώστε να ‘γνωρίσει’ τον Μέγα Αλέξανδρο από τη ινδική σκοπιά.

Στη λήξη της συνεργασίας τους, αντάλλαξαν αναμνηστικά συμβολικά δώρα, και εγκάρδιες ευχές για καλή συνεργασία στους τομείς αρμοδιότητας τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση