HomeΚΡΗΤΗΟ Πρέσβης του Καναδά στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ο Πρέσβης του Καναδά στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Στόχος η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ενδιαφέρον των Καναδών για τα κρητικά προϊόντα μετέφερε κατά την εθιμοτυπική του επίσκεψη σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα κ. Mark Allen.

Κατά την εποικοδομητική συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη ο Καναδός διπλωμάτης αναφέρθηκε στο κρασί, το ελαιόλαδο και το τυρί που παράγονται στην Κρήτη και είναι γνωστά στο καναδικό καταναλωτικό κοινό και δήλωσε την προθυμία της Καναδικής Πρεσβείας να συνεργαστεί με το Επιμελητήριο για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων τροφίμων της Κρήτης προς τον Καναδά.

Ο κ. Allen έκανε εκτενή αναφορά στη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία Καναδά – Ε.Ε. (CETA) η οποία υπεγράφη το 2016 και επισήμανε ότι η υπογραφή της και από τις εθνικές κυβερνήσεις θα δώσει νέα ώθηση στην ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και κυρίως στην εξωστρέφεια μικρών επιχειρήσεων.

Ο κ. Αλιφιεράκης αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς της χώρας μας με τον Καναδά, όπου η ελληνική παρουσία είναι ισχυρή και τόνισε ότι οι μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία των δύο χωρών αποτελεί εγγύηση για επέκταση των οικονομικών δεσμών στο άμεσο μέλλον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση