HomeΚΡΗΤΗΟ Λ. Αυγενάκης για τις χειροπέδες στον… πολιτισμό

Ο Λ. Αυγενάκης για τις χειροπέδες στον… πολιτισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με την σύλληψη ιδιοκτήτη συναυλιακού χώρου, για τα δικαιώματα παραδοσιακού τσιγγάνικου τραγουδιού της Αρμενίας, χθες βράδυ στο Ηράκλειο:

«Οι εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων εξακολουθούν να εφαρμόζουν την ίδια επιθετική συμπεριφορά στην χώρα μας, όπως φαίνεται από την χθεσινοβραδινή σύλληψη ιδιοκτήτη συναυλιακού χώρου στο Ηράκλειο, κατ’ εντολή της ΑΕΠΙ, επειδή όπως υπενίχθη δεν είχε πληρωθεί τα δικαιώματα για ένα παραδοσιακό τσιγγάνικο τραγούδι της Αρμενίας, σε συναυλία χωρίς εισιτήριο..!

Μετά την τραγικά αποτυχημένη ανάμειξη του απελθόντα Υπουργού Πολιτισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ακολούθησε την «ελληνική» στρέβλωση πως «όταν δεν θες να λύσεις ένα πρόβλημα, το παραπέμπεις σε μια επιτροπή και το παρατάς». Είμαι βέβαιος ότι ο νέος Υπουργός Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Τασούλας και η Υφυπουργός κ. Άντζελα Γκερέκου που είναι αρμοδιότητά της,  θα να αναλάβουν την ευθύνη προχωρώντας σε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία των εταιρειών είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων, σεβόμενοι το αίτημα των 75 Βουλευτών από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Πάγια θέση μου είναι ότι οι εταιρείες είσπραξης και διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησία επιβάλλεται να υπάρχουν και να λειτουργούν με σύγχρονο, διαφανές, δίκαιο και εναρμονισμένο -στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες- καθεστώς, τόσο για τους δημιουργούς, όσο και για τους χρήστες μουσικής.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση