HomeΚΡΗΤΗE.I.Y.H: «Η Κυριακή είναι αργία – Όχι στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση»

E.I.Y.H: «Η Κυριακή είναι αργία – Όχι στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση»

Όχι στην κατάργηση του 8ωρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ακόμη απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία, έδωσαν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο την Κυριακή 23/05/2021 και ετοιμάζονται όπως τονίζουν χαρακτηριστικά να κλιμακώσουν τον αγώνα τους εάν η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Από νωρίς το πρωί οι δυνάμεις τις Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου βρέθηκαν σε μεγάλα πολυκαταστήματα του Ηρακλείου στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζόμενους και τη στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν στα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο εμπορικό κατάστημα οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες εμποροϋπάλληλοι εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για το απαράδεκτο άνοιγμα των καταστημάτων 16 & 23 Μάη που στολίστηκε με υπουργική απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ την ίδια ώρα που ετοιμάζει το νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα.

«ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ – ΔΕ ΘΑ ΤΙΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ»

Αυτές τις μέρες που έχουν ανοίξει τα εμπορικά καταστήματα χωρίς ραντεβού, οι εμπορουπάλληλοι βιώνουμε στο πετσί μας την εντατικοποίηση ενώ τα ταμεία ξεχειλίζουν από τα κέρδη τους. Ταυτόχρονα εν μέσω πανδημίας τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν πάει περίπατο, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει το παραμύθι της ατομικής ευθύνης και της αυτοδιάγνωσης.

Αυτή την εργασιακή ζούγκλα που ζούμε έρχεται να επεκτείνει και να ενισχύσει η ΝΔ με το αντεργατικό νομοσχέδιο που παρουσίασε πριν λίγες μέρες. Ολοκληρώνει και ενισχύει προηγούμενες διατάξεις που αφορούν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, εντάσσοντας όλο και περισσότερους κλάδους που θα τους δίνεται η δυνατότητα να ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους και παράλληλα αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο τους όρους εργασίας.

Στο χέρι μας είναι να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Με το σωματείο μας, το δυνάμωμα του συλλογικού μας αγώνα να μην επιτρέψουμε να περάσει ο σχεδιασμός για την απελευθέρωση της Κυριακής αργίας, οι ανατροπές του αιώνα! Να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα που απελευθερώνει το ωράριο, καταργεί το 8ωρο, φέρνει την 10ώρη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες.

Απαιτούμε :

· Nα μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και επιβάλλει τη 10ωρη εργασία.

· Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας για τους εργαζόμενους και όχι ειδοποιήσεις τελευταίας στιγμής που μπαινουν εμπόδιο σε κάθε ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό. Να καταργηθεί το σπαστό ωράριο εργασίας. Εξασφάλιση ρεπό και αδειών.

· Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον Covid-19 από εξειδικευμένο κλιμάκιο με ευθύνη του εργοδότη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση