HomeΚΡΗΤΗΠαρά τις χειροπέδες στον… πολιτισμό συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Παρά τις χειροπέδες στον… πολιτισμό συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον απόηχο της σύλληψης του ιδιοκτήτη του Θεάτρου των Αγρών Γιάννη Σωμαράκη μετά από εντολή της ΑΕΠΙ για ένα …τραγούδι (δείτε εδώ) και το σάλο που προκλήθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι καλοκαιρινές συναυλίες με προαιρετικό αντίτιμο συνεχίζονται στο Κυπαρίσσι.

Αυτή τη φορά στο Θέατρο των Αγρών έρχεται τη Δευτέρα 21 Ιουλίου η φωνή του γλεντιού μας. Ο Βασίλης Σταυρακάκης ένας γνήσιος εκφραστής της κρητικής μουσικής που κάθε του εμφάνιση δίνει μια άλλη διάσταση στο γνήσιο γλέντι και τον κρητικό χορό.

Μαζί του το Κουαρτέτο κρητικής μουσικής με τον Στέλιο Πετράκη στη λύρα και τον Γιώργο Μανωλάκη στο λαούτο. Δυο δεξιοτέχνες της κρητικής μουσικής.

Ο Βασίλης Σταυρακάκης εδώ και πολλά χρόνια χτίζει με τη φωνή του κρητικά κομψοτεχνήματα. Το τραγούδι του συμπληρώνει με μεγαλειώδη τρόπο τον ήχο της λύρας και του λαούτου και μπορεί να σε ταξιδέψει στα πιο απάτητα σημεία της Κρήτης.

Η μεστή και δυνατή φωνή του έχουν κατατάξει τον κρητικό καλλιτέχνη ανάμεσα στους καλύτερους ερμηνευτές της κρητικής μουσικής ο οποίος ξέρει όσο κανείς άλλος να χαρίζει απλόχερα, εκτός από συναίσθημα σε κάθε νότα που τραγουδά, κέφι και διασκέδαση.

Ο Βασίλης Σταυρακάκης πρωτοεμφανίζεται στη δισκογραφία στις αρχές της δεκαετίας του `80 ως κύριος τραγουδιστής σε δύο δίσκους του Ross Daly (Ονείρου Τόποι, Λαβύρινθος), σταθμούς στην πορεία και ανανέωση της Κρητικής παραδοσιακής μουσικής.

Από τότε αρχίζει για τον ίδιο μια μουσική πορεία που περιλαμβάνει προσωπικές δισκογραφικές δουλειές, συμμετοχές σε έργα άλλων συνθετών καθώς και εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας σε συναυλίες και σε παραδοσιακά γλέντια. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Ross Daly, Μιχάλη Σταυρακάκη, Γιώργη Ξυλούρη, Γιάννη Ξυλούρη, Ιάκωβο Πατεράκη,Γιάννη Μαρκόπουλο, Χαϊνηδες, Ζαχάρη Σπυριδάκη, Στέλιο Πετράκη, Αντώνη και Μιχάλη Φραγκιαδάκη κ.α.

Ο  Βασίλης Σταυρακάκης, ο Στέλιος Πετράκης , ο Γιώργος Μανωλάκης και οι συνεργάτες τους υπόσχονται  τη Δευτέρα 21 Ιουλίου στο Θέατρο των Αγρών ένα γνήσιο παραδοσιακό  γλέντι  που ελπίζουμε να μην περιλαμβάνει και …χειροπέδες για τον ιδιοκτήτη του από την ΑΕΠΙ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση