HomeHL-9Πάνω από 4,8 εκατ. οι συνολικοί εμβολιασμοί

Πάνω από 4,8 εκατ. οι συνολικοί εμβολιασμοί

Ποια τουριστικά νησιά είναι ουραγοί στους εμβολιασμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς στη χώρα μας το εμβολιαστικό πρόγραμμα ενάντια στον κορωνοϊό. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 4,8 εκατ.  συνολικοί εμβολιασμοί, ενώ έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου πάνω από 3,12 εκατ. άτομα. Ξεπερνούν το 1,7 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες μας.

Όσον αφορά τη συμμετοχή των νησιωτών στο πρόγραμμα εμβολιασμού «Γαλάζια ελευθερία» με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, πρωταθλητές στη συμμετοχή εμφανίζονται τα νησιά Σαλαμίνα, Πάρος, Ρόδος, Μύκονος, Κέρκυρα, Νάξος, Αίγινα και Θάσος. Επίσης, πολύ ψηλά βρίσκονται η Χίος, η Σαντορίνη και η Λευκάδα.

Αντιθέτως, με βάση τα έως τώρα στοιχεία κρίνεται αναγκαίο να αυξηθεί η συμμετοχή σε νησιά όπως η Κεφαλονιά, η Λήμνος, η Σάμος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

«Καμπανάκι» για τα νησιά με χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού έκρουσε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο πλαίσιο της τουριστικής περιόδου, επισημαίνοντας ότι η συνέπεια των χαμηλών επιπέδων εμβολιασμού θα είναι η αρνητική εξέλιξη της τουριστικής σεζόν, όταν τα νησιά αυτά έχουν ανάγκη τον τουρισμό για τις οικονομίες τους.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση