HomePost ItO Μάξιμος Σενετάκης για την παραγωγή και εξαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης

O Μάξιμος Σενετάκης για την παραγωγή και εξαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης

Tι αναφέρει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

“Το νομοσχέδιο για την παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης επιβεβαιώνει δυο βασικά συστατικά που προσδιορίζουν την φυσιογνωμία της κυβέρνησης. Την προσήλωση της στη δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος. Την προσήλωση στη συνέχεια του κράτους.”

Με την επισήμανση αυτή ξεκίνησε την ομιλία του για την ψήφιση του νόμου για την φαρμακευτική κάνναβη, ο κ. Μάξιμος Σενετάκης. Ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, σημείωσε ότι “αναγνωρίσαμε ως θετική πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης να προωθήσει την παραγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, αναγνωρίζοντας ότι το κόμμα του είχε επιφυλάξεις στην αρχική πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης να ανοίξει την παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος στην Ελλάδα.

“Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παραμέναμε εσαεί, δογματικά προσκολλημένοι σε αυτές. Ούτε βεβαίως ότι θα απορρίπταμε τα νέα επιστημονικά δεδομένα που εντοπίζουν στην κάνναβη θεραπευτικές ιδιότητες. Για αυτό με την πολιτική μετριοπάθεια που χαρακτηρίζει τον χώρο μας, προχωράμε και παίρνουμε την σκυτάλη από το σημείο που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση”, εξήγησε χαρακτηριστικά.

Το σημερινό σημείο ωστόσο απαιτεί νομοθετικές παρεμβάσεις. Και αυτό διότι, όπως τόνισε ο κ. Σενετάκης από τα “110 επενδυτικά σχέδια έχουν εγκριθεί. 16 εκκρεμούν. 60 αξιολογούνται. Μια επένδυση έχει προχωρήσει. ΜΙΑ! Στις 110 ΜΙΑ! Άρα εδώ κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Κάτι συμβαίνει που εμποδίζει τους ανθρώπους να αναλάβουν το επενδυτικό ρίσκο.”

Καθώς λοιπόν η κυβέρνηση νομοθετεί με γνώμονα την διευκόλυνση των επενδύσεων, το υπουργείο Ανάπτυξης έφερε ένα νόμο που αποσκοπεί ακριβώς στο να λύσει τα ζητήματα εκείνα που μπλοκάρουν τις επενδύσεις”, είπε ο κ. Σενετάκης.

Το βίντεο της ομιλίας στον παρακάτω σύνδεσμο
https://youtu.be/wwwTiIJvdoU

Διαφήμιση
Διαφήμιση