HomeHL-EconomyΜάριο Ντράγκι: «Η διεθνής κρίση δεν τελείωσε, πρέπει να δράσουμε γρήγορα»

Μάριο Ντράγκι: «Η διεθνής κρίση δεν τελείωσε, πρέπει να δράσουμε γρήγορα»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόταση να υιοθετηθεί ένα μορατόριουμ σε ό,τι αφορά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των εμβολίων κατά της Covid 19

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση που αποτέλεσε και αποτελεί η πανδημία κορωνοϊού, κατά την παρέμβασή του στη Διεθνή Διάσκεψη για την Υγεία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρώμη.

«Η διεθνής κρίση δεν τελείωσε, πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Εμείς στην Ευρώπη αρχίσαμε να βλέπουμε το τέλος αυτής της τραγωδίας, αλλά σε άλλες χώρες αυτό δεν συμβαίνει», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόταση να υιοθετηθεί ένα μορατόριουμ σε ό,τι αφορά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των εμβολίων κατά της Covid 19.

«Η Ιταλία είναι ανοικτή σε αυτή την πρόταση, με τρόπο στοχευμένο, για μια περιορισμένη χρονική περίοδο και χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο το να παράγουν καινοτομία οι φαρμακευτικές εταιρείες», πρόσθεσε ο Ντράγκι. Εξήγησε, δε, ότι «η πρόταση αυτή δεν εγγυάται ότι οι χώρες με χαμηλά εισοδήματα θα μπορέσουν να παραγάγουν τα εμβόλια» και για τον λόγο αυτό «πρέπει να τις στηρίξουμε οικονομικά και με τεχνογνωσία».

«Η χώρα μου είναι από τις πρώτες που χτυπήθηκε από την πανδημία, με τον πιο σκληρό τρόπο. Διδαχθήκαμε πολλά και πρέπει να αξιοποιήσουμε τα όσα καταλάβαμε», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Για τον λόγο αυτό, ολοκλήρωσε, «η Ιταλία, που την περίοδο αυτή έχει την προεδρία της G20, θέλει να συμβάλει ώστε να υπάρξει μια καλύτερη, παγκόσμια απάντηση στις τωρινές και μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση