HomeΚΡΗΤΗΟ γ.γ. του υπουργείου Χωροταξίας στη… Λότζια

Ο γ.γ. του υπουργείου Χωροταξίας στη… Λότζια

Είχε συνάντηση με τον Βασίλη Λαμπρινό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα έργα που εντάσσονται στο ταμείο ανάκαμψης  καθώς και το ειδικό χωρικό σχέδιο της Νέας Αλικαρνασσού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Ελ. Βενιζέλος».

Ο κ. Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσουν μέσω του ταμείου ανάκαμψης  αστικές αναπλάσεις οι οποίες θα έχουν ενεργειακό, περιβαλλοντικό αλλά και αναπτυξιακό αποτύπωμα εφόσον υπάρχουν ώριμες μελέτες.

syskepsi-2

Παράλληλα ο Γ.Γ. του Υπουργείου Χωροταξίας γνωστοποίησε ότι θα ανακοινωθεί σύντομα πρόγραμμα «μαμούθ» το οποίο θα αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και θα είναι μέσω ΕΣΠΑ.

Αναφορικά με το ειδικό χωρικό σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για τις χρήσεις του υφιστάμενου αεροδρομίου στη Νέα Αλικαρνασσό, μετά τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλλι, ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι πρέπει να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου όπως είχε παρουσιαστεί  στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά.

syskepsi-3

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Καραντινός, Γιάννης Αναστασάκης, Κώστας Βαρδαβάς, Γιώργος Σισαμάκης, Μαρία Καναβάκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης καθώς και η Γ.Γ του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση