HomeHL-TOPΙσχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις στα βορειοανατολικά. Τοπικά θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι. Πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική), της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε τμήματα των Σποράδων και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, κυρίως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στα πελάγη όσο και σε πολλές χερσαίες περιοχές της χώρας θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Θρακικό πέλαγος όπου θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις που μέχρι το πρωί θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά τμήματα του νομού τα 8 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός στην Κρήτη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις Κυκλάδες μέχρι το μεσημέρι όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία στο νησί θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση