HomeΚΡΗΤΗH EIYH κοντά στους εργαζόμενους στο εμπόριο

H EIYH κοντά στους εργαζόμενους στο εμπόριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων Ηρακλείου   καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετέχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 20 Ιουλίου 11:00πμ έξω από τα δικαστήρια.

Η Κυριακή αυτή δεν είναι η πρώτη που οι  εργαζόμενοι στο εμπόριο καλούνται να εργασθούν,  είναι μια από τις 7 Κυριακές που νομοθέτησε η κυβέρνηση στο όνομα της ενίσχυσης, της ανταγωνιστικότητας και τόνωσης του εμπορίου και του τουρισμού. Αυτά ήταν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης  για το μέτρο. Τα  ίδια ήταν και λίγο καιρό πριν  που νομοθετούσαν  το άνοιγμα των καταστημάτων για 52 Κυριακές «πιλοτικά» σε 10 περιοχές.

Μας τάζουν  πως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές  θα «τονώσει την αγορά, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, και καλύτερους μισθούς». Συνάδελφοι να μην έχουμε αυταπάτες  έχουμε εμπειρία ξέρουμε τι ετοιμάζουν  χρόνια τώρα  παλεύουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον κλάδο του εμπορίου πατώντας πάνω σε εμάς τους εργαζόμενους, στις οικογένειες μας και στην ξεκούραση μας .

Ξεκίνησαν την περίοδο των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς πέρασαν τις 7 Κυριακές και τώρα την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να σηκώσει το ανάστημα του και να γίνει εμπόδιο στην εφαρμογή του μέτρου, γιατί τώρα ξέρουμε ποιός είναι ο στόχος τους. Θέλουν οι  εμποροϋπάλληλοι να  «λιώνουν» καθημερινά από τα ατελείωτα ωράρια και την εντατικοποίηση της δουλειάς μέσα στα μαγαζιά, ενώ η εργοδοσία  θα αποκομίζει τεράστια κέρδη.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο ,τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.

Καλούμε τους  εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε τα παρακάτω αιτήματα :

• Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

• Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο

• Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και  σταθερή εργασία.

• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

• Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση