HomeHL-CultureΤο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά άνοιξε τις πύλες του για το κοινό

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά άνοιξε τις πύλες του για το κοινό

Από την Δευτέρα 17 Μαΐου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στο Ηράκλειο, υποδέχεται ξανά τους επισκέπτες του!!

Στο ιστορικό ενετικό κτήριο, Μέγαρο Ιττάρ της οδού Επιμενίδου 18, οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μια σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού μέσα από την έκθεση «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών», η οποία περιλαμβάνει 70 επιλεγμένα εκθέματα, από το ρομπότ-υπηρέτρια και τον «κινηματογράφο» του Φίλωνος μέχρι το αυτοκίνητοκουκλοθέατρο του Ήρωνος, κι από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι το Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Στους χώρους του μουσείου θα υλοποιούνται προγραμματισμές διαδραστικές ξεναγήσεις, περιοδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και εργαστήρια.

Μέσα από το τρίπτυχο επιστήμη – μύθος – καθημερινή ζωή οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια πρωτότυπη εκπαιδευτική και μουσειακή εμπειρία γεμάτη εναλλαγές και γόνιμα ερεθίσματα, που βασίζεται στη διάδραση, τη συμμετοχικότητα, την ανακαλυπτική προσέγγιση και την αγωγή του βλέμματος. Η βιωματική γνωριμία με επιλεγμένα εκθέματα από το εξειδικευμένο προσωπικό στηρίζεται στην αλληλεπίδραση και αποτελεί μια στοχευμένη και δυναμική διαδικασία.

Επιπλέον παρέχονται Διαδικτυακές Ξεναγήσεις απο το Μουσείο!

Περιηγηθείτε στην έκθεση μιλώντας LIVE απο τον υπολογιστή σας με τους έμπειρους Μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου που είναι έτοιμοι να σας συνοδεύσουν σε ένα ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας κινούμενοι σε πραγματικό χρόνο στον χώρο της έκθεσης και απαντώντας σας σε τυχόν ερωτήσεις.

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.

Το cafe του Μουσείου λειτουργεί κανονικά εφαρμόζοντας τους κανόνες υγιεινής και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και προσφέρεται ως ένα άνετο, ήσυχο και ασφαλές σημείο συνάντησης , λειτουργεί και ανεξάρτητα από το Μουσείο, στο ίδιο ωράριο, με πρόσβαση απευθείας και από την αυλή.

Info
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»
Ηράκλειο, Επιμενίδου 18, Μέγαρο Ιτταρ T.: 2810220610, 6934557648
Ε: [email protected]
kotsanas.com Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 10:00 – 18:00

Διαφήμιση
Διαφήμιση