HomeHL-9Στην Αιματολογική Κλινική η 44χρονη μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Στην Αιματολογική Κλινική η 44χρονη μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Διαπιστώθηκε διαταραχή πηκτικότητας του αίματος και χαμηλά αιμοπετάλια- Σε εξέλιξη κι άλλες εξετάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται, σε καλή κατάσταση, η 44χρονη γυναίκα, η οποία, όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost, εμφάνισε θρομβοπενία, μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοίού, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, Χάρης Λυδάκης: « Η γυναίκα προσήλθε πριν από 6 ημέρες στο νοσοκομείο με κάποιες ενοχλήσεις και ήπια συμπτώματα. Διαπιστώθηκε, από τον εργαστηριακό έλεγχο, διαταραχή πηκτικότητας του αίματος και χαμηλά αιμοπετάλια. Διερευνάται αν σχετίζεται με το εμβόλιο ή υπάρχει άλλα συστηματικό νόσημα που οδήγησε σε αυτό», τόνισε ο κ. Λυδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκκρεμούν και άλλες εξετάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και ενδεχομένως δείξουν κάτι παραπάνω αν και θεωρείται πολύ πιθανό η κατάσταση της 44χρονης να σχετίζεται με το εμβόλιο.

Η κατάσταση της υγείας της πάντως ήταν από την πρώτη στιγμή καλή και εξακολουθεί να είναι, σύμφωνα με τον κ. Λυδάκη.

Παράλληλα δήλωσε ότι η 44χρονη δεν έχει θρομβώσεις και ότι η θρομβοπενία είναι ένα καινούργιο σύνδρομο που έχει εμφανιστεί λόγω του εμβολιασμού και γι’ αυτό η περίπτωση της εξετάζεται ενδελεχώς. Δεν υπάρχουν επαρκή εμβολιαστικά δεδομένα αρά οι γιατροί είναι συγκρατημένοι για την εξέλιξη του περιστατικού. Η 44χρονη παίρνει την ανάλογη φαρμακευτική αγωγή.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται άλλη μια περίπτωση η οποία αφορά σε μία 47χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στην Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Και σε αυτή την περίπτωση εξετάζεται αν τα συμπτώματα και οι ενοχλήσεις που εμφάνισε σχετίζονται με τον εμβολιασμό της, με AstraZeneca, τις προηγούμενες μέρες.

 H ανακοίνωση του Βενιζέλειου

Στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας νοσηλεύεται γυναίκα 44 ετών η οποία προσήλθε με άτυπα ενοχλήματα και εργαστηριακές διαταραχές πηκτικότητας και θρομβοπενίας. Είχε εμβολιασθεί με την πρώτη δόση εμβολίου Astra Zeneca, προ 7ημέρου από την εισαγωγή της. Γίνεται διερεύνηση για υποκείμενα νοσήματα, καθώς και πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό. Λαμβάνει θεραπεία σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα.

Κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ για τον35χρονο

Την ίδια στιγμή για την περίπτωση του 35χρονου Κρητικού Αλέξανδρου Μεταξάκη αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου έχοντας υποστεί δύο θρομβώσεις σε πόδι και καρωτίδα μετά τη χορήγηση της 1ης δόσης του εμβολίου.

Ερωτηθείς από τους Δημοσιογράφους η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι ήδη η κίτρινη κάρτα του ασθενούς έχει σταλεί στον ΕΟΦ από το περασμένο Σάββατο.

«Όλα τα στοιχεία, το ιστορικό, τα ευρήματα του ασθενούς, πηγαίνουν για σχολαστικό έλεγχο στην επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης και αναμένεται η ολοκλήρωση των εξετάσεων και το τελικό πόρισμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση