HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  Ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης στο TEDxAgiaPelagia

  Ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης στο TEDxAgiaPelagia

«Local food & Τουρισμός. Γιατί η ευφορία δημιουργείται και μέσω του φαγητού»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Το TEDxAgiaPelagia διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου, της ΜΑΕΔΗΜ και της Περιφέρειας Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24.07.2021 στην Αγία Πελαγία με θέμα «Ευφορία/Εuphoria».

Στους ομιλητές προστίθεται και ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης με την ομιλία του να έχει θέμα: : «Local food & Τουρισμός. Γιατί η ευφορία δημιουργείται και μέσω του φαγητού»

Ο Δημήτρης Μ. Καλαϊτζιδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης, φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και συνέχισε τις σπουδές του στο School of Hospitality Management, Florida International University, Μαϊάμι ΗΠΑ, από όπου πήρε πτυχίο B.Sc. (Double Major Degree with Honors) σε International Hotel & Food Service Management (1979) και M.Sc. σε International Hotel & Food Service Management (1982). Κατά την διάρκεια των σπουδών του είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε ξενοδοχεία πολυεθνικών εταιρειών.

Από το 1977 έχει καταλάβει πολλές διαφορετικές διευθυντικές θέσεις στον Όμιλο Grecotel Hotels & Resorts.Για 10 συνεχή χρόνια διετέλεσε επίσης Διευθυντής Αγορών του Ομίλου. Επί των ημερών του το Grecotel Creta Palace διακρίθηκε για 6 συνεχή χρόνια, ως ένα από τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της TUI παγκοσμίως κερδίζοντας 6 ΤUI “Oscar” Τουρισμού και 3 TUI HOLLY. Τα ΤUΙ Oscar κερδίζουν τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στις 10 πρώτες θέσεις μεταξύ των 10.000 ξενοδοχείων που συνεργαζόταν η TUI παγκοσμίως.

Από το 2012 κατέχει τη θέση του Director of Operation της Grecotel Hotels & Resorts με κύρια ενασχόληση το στρατηγικό σχεδιασμό και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με ταυτότητα, ολοκληρωμένο concept και λεπτομερείς λειτουργικές οδηγίες που προσδίδουν ισχυρή ταυτότητα και δημιουργούν υπεραξία. Από το 2013 είναι συντονιστής εκπαίδευσης σε θέματα γαστρονομίας, όσον αφορά τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις, τα νέα καινοτόμα προϊόντα, την ‘’προϊοντική’’ εξέλιξη τους και τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού για τα 127 εστιατόρια και 87 μπαρ του Ομίλου. Έχει επίσης οργανώσει σημαντικές εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας με προσκεκλημένους προσωπικότητες διεθνούς κύρους: αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ηγέτες της πολιτικής και θρησκευτικής κοινότητας.

Παρά τις ακαδημαϊκές σπουδές στην Αμερική και τα συνεχή ταξίδια ανά τον κόσμο, από πολύ νωρίς πίστεψε στην αξία και τη δυναμική των Κρητικών Προϊόντων. Έθεσε προσωπικό στοίχημα την ανάδειξη τους με σκοπό την αναγνώριση τους από πελάτες και συνεργάτες και διεκδίκησε για αυτά την υπεραξία που τους άξιζε. Εμπνέεται από τη γευστική ελληνική κουζίνα, τη μοναδικότητα του ελληνικού τοπίου, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τους μύθους και τις παραδόσεις, τις οποίες συνδυάζει και δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες.

Τα τελευταία 7 χρόνια έχει βραβευτεί από τους καθιερωμένους θεσμούς των Tourism & Hospitality Awards για υποψηφιότητες που υπέβαλε με 15 βραβεία, εκ των οποίων τα 11 είναι Gold Awards (Χρυσά Βραβεία) για αντίστοιχα projects που σχεδίασε και υλοποίησε. Τα 3 Χρυσά Βραβεία αφορούν την Αριστεία – Καινοτομία στον Επισιτισμό.

Θεωρείται αυθεντία στη διασύνδεση Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα, τη προβολή τοπικών προϊόντων και αυθεντικών εμπειριών και γεύσεων. Άρθρα του (39) έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο, εφημερίδες και περιοδικά. Προσκεκλημένος ομιλητής σε 58 συνέδρια, εθνικά/διεθνή πάνελ και επαγγελματικές εκθέσεις. Καλεσμένος σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Κριτής σε διαγωνισμούς βράβευσης καινοτόμων προϊόντων με πρωτοποριακό design συσκευασίας καθώς και σε διαγωνισμούς μαγειρικής. Από το 2012 συντονίζει την Ετήσια Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Grecotel – NDF για το Σύλλογο «Αγάπη» για Άτομα με Αναπηρία και Νοητική Υστέρηση, της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο Ρέθυμνο. Επί σειρά ετών συμμετείχε ως εθελοντής – μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Δήμου Ρεθύμνου για τη γιορτή – θεσμό «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» με συν διοργανωτές την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου. Για 3 συνεχή χρόνια συντόνιζε το πρόγραμμα επίσκεψης, παραμονής και εκπαιδευτικών προγραμμάτων των μεταπτυχιακών σπουδαστών του Ιταλικού Πανεπιστημίου των Γαστρονομικών Επιστημών ( Slow Food ) στην Κρήτη, το οποίο είχε τίτλο ‘Πολιτισμός Τροφίμων – Επικοινωνώντας  τα  Ποιοτικά Προϊόντα’’. Αντιπρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι του Μουσείου της Αρχαίας Ελεύθερνας» από το 2016. Διευθύνων Σύμβουλος στην τοπική ιδιωτική πρωτοβουλία βιώσιμης ανάπτυξης “We do Local” (Πράττουμε Τοπικά) από το 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε & να ενημερώνεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

facebook: TEDxAgiaPelagia

instagram: tedxAgiaPelagia

twitter: http://twitter.com/TEDxAgiaPelagia#tedxagiapelagia

Media Contact: Θεοδώρα Κουτσάκη

[email protected]

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση