HomeHL-TOPΔύο νέα περιστατικά επιπλοκών μετά το εμβόλιο εξετάζονται στην Κρήτη

Δύο νέα περιστατικά επιπλοκών μετά το εμβόλιο εξετάζονται στην Κρήτη

Στο νοσοκομείο δύο γυναίκες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο νέα περιστατικά επιπλοκών μετά από χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού εξετάζονται στην Κρήτη.Πρόκειται για δύο γυναίκες σε Ηράκλειο και Χερσόνησο, που νοσηλεύονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μία 45χρονη η οποία παρουσίασε παράλυση στην αριστερή της πλευρά λίγες ημέρες μετά τη χορήγηση της 1ης δόσης του εμβολίου.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου με τις αξονικές τομογραφίες να δείχνουν θρόμβο στο κεφάλι.

Την ίδια ώρα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύεται μία γυναίκα με συμπτώματα θρομβοπενίας μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Και οι δύο περιπτώσεις εξετάζονται με προσοχή και γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν άμεση σχέση με το εμβόλιο.

Κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ για τον35χρονο

Υπενθυμίζεται ότι για την περίπτωση του 35χρονου Κρητικού Αλέξανδρου Μεταξάκη αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου έχοντας υποστεί δύο θρομβώσεις σε πόδι και καρωτίδα μετά τη χορήγηση της 1ης δόσης του εμβολίου.

Ερωτηθείς από τους Δημοσιογράφους η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι ήδη η κίτρινη κάρτα του ασθενούς έχει σταλεί στον ΕΟΦ από το περασμένο Σάββατο.

«Όλα τα στοιχεία, το ιστορικό, τα ευρήματα του ασθενούς, πηγαίνουν για σχολαστικό έλεγχο στην επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης και αναμένεται η ολοκλήρωση των εξετάσεων και το τελικό πόρισμα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση