HomeHL-WorldΑπίστευτο: Η Κίνα πατάει γκάζι -Εμβολιάζει σχεδόν 14 εκατ. πολίτες ημερησίως για την Covid-19!

Απίστευτο: Η Κίνα πατάει γκάζι -Εμβολιάζει σχεδόν 14 εκατ. πολίτες ημερησίως για την Covid-19!

Η Κίνα αναμένει να έχει εμβολιάσει το 40% του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχεδόν 14 εκατ. πολίτες ημερησίως εμβολιάζονται στην Κίνα -πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό εμβολιαστικής εκστρατείας στον πλανήτη, σημειώνουν διεθνή ΜΜΕ-, καθώς ο ασιατικός γίγαντας σπεύδει να προστατέψει το πλεονέκτημα που απέκτησε με την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ώρα που πολλές μεγάλες δυτικές χώρες ξανανοίγουν τις οικονομίες τους.

Την επίσπευση της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Κίνα βοηθούν τοπικές εξάρσεις κρουσμάτων σε περιφέρειες της χώρας, όπως η ανατολική επαρχία Ανχούι και η βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολίτες να σπεύδουν να εμβολιαστούν, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές υπό βροχή σε εμβολιαστικά κέντρα. Μόνο την περασμένη Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Ανχούι, Χεφέι, των 10.000.000 κατοίκων, χορηγήθηκαν 360.000 δόσεις!

Πολλές χώρες της Ασίας, της Κίνας περιλαμβανομένης, πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τη διστακτικότητα των πολιτών τους να εμβολιαστούν, καθώς πολλοί δεν εμπιστεύονται την ασφάλεια των διαθέσιμων εμβολίων, ενώ άλλοι φαίνεται ότι έχουν εφησυχάσει από την ανάσχεση της πανδημίας στα πρώτα στάδιά της.

Ωστόσο, πρόσφατες εξάρσεις σε χώρες όπως η Ταϊβάν και η Σιγκαπούρη και η επιβολή σκληρότερων περιοριστικών μέτρων θέτουν υπό δοκιμασία αυτή τη διστακτικότητα, καθώς οι πολίτες κατανοούν ότι με τον εμβολιασμό μπορούν να μειώσουν δραστικά τις πιθανότητες να νοσήσουν βαριά από την Covid-19. Η Κίνα δεν θέλει να χάσει το πλεονέκτημα που απέκτησε έναντι των ΗΠΑ και άλλων μεγάλων δυτικών οικονομιών με την επιτυχή ανάσχεση της πανδημίας και εντείνει τις πιέσεις με μέτρα όπως η απαίτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό υπαλλήλων κρατικών επιχειρήσεων και μελών του κομμουνιστικού κόμματος.

Η Κίνα αναμένει να έχει εμβολιάσει το 40% του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Η επιτάχυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας στην Κίνα, όπου, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, χορηγήθηκαν 13,7 εκατ. δόσεις εμβολίων την περασμένη Παρασκευή, φέρνει τη χώρα πιο κοντά στον στόχο του εμβολιασμού του 40% του πληθυσμού της, ή τη χορήγηση τουλάχιστον 560 εκατ. δόσεων μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Μέχρι χθες, Κυριακή, είχαν χορηγηθεί κάπου 393 εκατ. δόσεις -εκ των οποίων 210 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα-, μια ένδειξη του πόσο γρήγορα προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, η Κίνα είναι πλέον σε θέση να εμβολιάζει έως και 20 εκατομμύρια πολίτες της ημερησίως!

«Μη διστάζετε! Εμβολιαστείτε!» προτρέπει μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο WeChat το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua. «Το γεγονός ότι δεν έχουν εμβολιαστεί όσοι μολύνονται τώρα είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης προς όλους να χτίσουμε έναν φράκτη ανοσοποίησης. Ο εμβολιασμός δεν είναι επιλογή, αλλά επιταγή», συμπληρώνει.

Υπολογίζεται ότι η Κίνα θα έχει εμβολιάσει 900 εκατ. έως ένα δισ. πολίτες της μέχρι το 2022, όταν αναμένεται να έχει επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, όπως τόνισε πρόσφατα ο επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της χώρας, Φου Γκάο.

Η Κίνα έχει εφαρμόσει ορισμένα από τα σκληρότερα περιοριστικά μέτρα ανά την υφήλιο για την ανάσχεση της πανδημίας θέτοντας σε lockdown ολόκληρες περιοχές και τους κατοίκους τους σε καραντίνα, ακόμη κι όταν εντοπίζονται κρούσματα σε μονοψήφια νούμερα.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση