HomeΕΛΛΑΔΑΠελώνη: Οι πέντε ζώνες άμυνας για τον τουρισμό

Πελώνη: Οι πέντε ζώνες άμυνας για τον τουρισμό

Το ενδεχόμενο τοπικών εξάρσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

«Αναπτύσσουμε δραστηριότητες που μας έλειψαν, εγκαταλείπουμε περιορισμούς που μας κούρασαν, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση.  Δεν εφησυχάζουμε. Ο εφησυχασμός μπορεί να είναι καταστροφικός», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφέρθηκε στους εντατικούς ελέγχους που γίνονται για την εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας και πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι θα αυξηθούν και η επιβολή του νόμου θα γίνει με αυστηρότητα.

«Κοινός στόχος τώρα είναι να αποδειχθούν στέρεα τα βήματα που κάνουμε. Έτσι ώστε  να ακολουθήσουν, με ασφάλεια και  χωρίς κανένα πισωγύρισμα, τα επόμενα.  Είμαστε στην αρχή του τέλους και όχι στο τέλος της προσπάθειας. Δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Δεν ξεχνάμε ότι ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και καραδοκεί. Και γι΄ αυτό -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί-  οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας: Να φοράμε τη μάσκα,  να κρατάτε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό», τόνισε η κ. Πελώνη.

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι πολίτες δεν τηρήσει τα μέτρα η κυβερνητική εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εκκλήσεις θα εισακουστούν και διαβεβαίωσε σε κάθε περίπτωση πως εάν υπάρξουν τοπικές εξάρσεις του ιού, θα αντιμετωπιστούν με τον δέοντα τρόπο.

Ειδικά για τον τουρισμό τόνισε ότι η εικόνα είναι θετική και πως κατά τις δύο πρώτες ημέρες επανέναρξης του τουρισμού έγιναν 24.000 αφίξεις. Η κ. Πελώνη πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ελπίζει σε μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Για την προστασία της δημόσιας υγείας δημιουργήθηκαν πέντε ζώνες άμυνας:

-Η πρώτη αφορά τις πύλες εισόδου. Όλοι οι ταξιδιώτες οφείλουν να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF μέχρι και μία μέρα πριν από το ταξίδι τους και να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του), είτε αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης, ισχύος 2 έως 9 μηνών από την ημερομηνία νόσησης.  Από την 1η Ιουνίου  θα γίνει ενεργοποίηση του Green Pass.

-Η δεύτερη ζώνη -και πάλι στις πύλες εισόδου-  αφορά  στη διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ.

-Η τρίτη αφορά στη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της χώρας.

-Η τέταρτη αφορά στην εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων για τις δραστηριότητες  στον τουρισμό.

-Και η πέμπτη στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση