HomePost ItΣτην έκθεση «Η Μάχη του Ηρακλείου 20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941» ο Χάρης Μαμουλάκης

Στην έκθεση «Η Μάχη του Ηρακλείου 20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941» ο Χάρης Μαμουλάκης

Μοναδικά ντοκουμέντα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου με αφορμή τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έκθεση που διοργανώνεται με αφορμή τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, «Η Μάχη του Ηρακλείου 20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, επισκέφτηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον κ. Κωστή Μαμαλάκη, επιστημονικό συνεργάτη σε θέματα νεότερης ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, συνομίλησε με την κα. Εύη Μαρτιμιανάκη από τη Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, Τμήμα Πολιτισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου και σε δήλωσή του ανέφερε: «Όλβιος όστις της ιστορίας έσχεν μάθησιν.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική έκθεση με ντοκουμέντα από τη Μάχη της Κρήτης που αφορούν στα ιστορικά γεγονότα από τη Μάχη του Ηρακλείου, μέχρι και την ημέρα κατάληψης της πόλης από τους Γερμανούς, την 1η Ιουνίου 1941.

Αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό, ιστορικά κειμήλια, σπάνιες στολές, εξαρτήσεις, οπλισμός και ατομικά είδη στρατιωτών, έγγραφα, εφημερίδες και μοντέλα αεροσκαφών υπό κλίμακα, εκθέματα που μας γυρνούν 80 χρόνια πίσω, στην αντίσταση των Ηρώων προγόνων μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της έκθεσης και παροτρύνω ανεπιφύλακτα όλους τους συμπολίτες μας, να την επισκεφτούν».

ekthesi-5

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Ιουνίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ekthesi-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση