HomeHL-9Δευτερη θρόμβωση για τον 35χρονο: «Δεν φοβήθηκα το εμβόλιο αλλά όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι»

Δευτερη θρόμβωση για τον 35χρονο: «Δεν φοβήθηκα το εμβόλιο αλλά όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι»

Τι λέει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν φοβήθηκα το εμβόλιο. Ίσα, ίσα ήθελα να κάνω το εμβόλιο. ήθελα να πάρω τη ζωή μου πίσω» είπε την ίδια στιγμή στο OPEN TV ο κ. Μεταξάκης και προσθέτει: «Πονάει λίγο ο λαιμός μου, έχω λίγο πρήξιμο αλλά σε γενικές γραμμές είμαι κάθε μέρα και καλύτερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι θρομβώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο, γεγονός που παραδέχτηκε όπως λέει και ο διοικητής του νοσοκομείου. Σχολιάζοντας για την πιθανότητα να κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου τόνισε ότι δεν θα εμβολιαστεί. «Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι».

Στην δεύτερη περιπέτεια υγείας του 35χρονου από την Ιεράπετρα που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca στις 29 Απριλίου, αναφέρθηκε και ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως τόνισε δεν εκδηλώθηκε δεύτερο επεισόδιο, απλά στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκε και δεύτερη εστία, χωρίς όμως να έχει κάποια συμπτωματολογία ο ασθενής.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν συνδέονται τα επεισόδια με το εμβόλιο της AstraZeneca απάντησε: «Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια διαδικασία. Έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους, προκειμένου να γίνουν όσα πρέπει για να αποδειχθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο. Δεν το αποκλείουμε πάντως. Απλά πρέπει να είμαστε σίγουροι«.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε  ο κ. Χαλκιαδάκης, κάποιες εξετάσεις βγήκαν θετικές, για τη σχέση των θρομβώσεων με το εμβόλιο, αλλά αναμένονται απαντήσεις κι άλλων ελέγχων.

Ως προς την πορεία της υγείας του 35χρονου, τόνισε ότι είναι καλά και από πλευράς του κάτω μέλους του και από πλευράς της επέμβασης στην καρωτίδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 35χρονος εμφάνισε συμπτώματα θρόμβωσης 11 μέρες μετά τον εμβολιασμό του και υπεβλήθη σε χειρουργείο, ενώ κινδύνευσε να χάσει το πόδι του.

Αυτή τη φορά, εντοπίστηκε νέα εστία στις καρωτίδες και υπεβλήθη δεύτερη φορά σε επέμβαση, στο ΠΑΓΝΗ.

Το χρονικό

Ο 35χρονος έκανε τη Μεγάλη Πέμπτη το εμβόλιο της AstraZeneca. Είχε, αρχικά, τα συνηθισμένα συμπτώματα, όμως πέρασαν.

Μέσα σε 11 μέρες, στις 10 Μαΐου, εμφάνισε μια πολύ σοβαρή θρόμβωση, ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Ξαφνικά παρέλυσε το αριστερό του πόδι.

Ο άνδρας ήταν υγιέστατος, αθλητής και δεν είχε ιστορικό.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσίασε νέα θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα και εισήχθη ξανά σε πολύωρο χειρουργείο.

Έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως η ανησυχία είναι μεγάλη. Οι γιατροί που τον εξέτασαν συνέδεσαν άμεσα το περιστατικό με το εμβόλιο.

Αναμένονται οι εξετάσεις αίματος που θα δώσουν και επίσημη απάντηση.

 «Παραμένουμε ψύχραιμοι»

«Είχε πέσει πολύ ψυχολογικά. Τη Δευτέρα ήταν μια τελειωμένη υπόθεση. Κοίταζαν να σώσουν πιο πολύ τη ζωή του, παρά το πόδι. Μας είχαν πει πάμε για ακρωτηριασμό.», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 35χρονου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, ο γιατρός, τυχαία, όπως τον ψηλάφιζε, βρήκε κάτι που δεν του άρεσε. Πήγαν, όμως, όλα κατ’ ευχήν.

Για την φυσική κατάσταση του άνδρα πριν τον εμβολιασμό, ο πατέρας είπε ότι ποτέ δεν είχε προβλήματα.

Επίσης, οι γιατροί του είπαν ότι είναι προς διερεύνηση το αν προϋπήρχε ο θρόμβος στην καρωτίδα.

«Οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι οφείλεται καθαρά στο AstraZeneca. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, αλλά οι μέχρι τώρα εξετάσεις συγκλίνουν σε αυτό», προσέθεσε.

Τέλος, είπε: «Είμαστε ψύχραιμοι, προτρέπω τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση