HomeHL-9Αραιές νεφώσεις με ισχυρούς ανέμους

Αραιές νεφώσεις με ισχυρούς ανέμους

Η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αραιές νεφώσεις αναμένονται σήμερα σε όλη την Κρήτη ενώ οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Στην Κρήτη θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έντασης 4 έως 5 μποφόρ που στα νότια όμως θα φτάσουν τοπικά και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμναθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε οδηγίες για προστασία των πολιτών.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντκές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση