HomeHL-SportsΟΦΗ Παναιτωλικός 2-2

ΟΦΗ Παναιτωλικός 2-2

ΟΦΗ και Παναιτωλικός σε ένα ελεύθερο ματς αναδείχτηκαν ισόπαλοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τίμησαν το 90λεπτο… Σε ένα ματς που είχε φινάλε Γκραν Γκινιόλ, όπου σημειώθηκαν τρία γκολ, ΟΦΗ και Παναιτωλικός έμειναν στο ισόπαλο 2-2 στο «Γεντί Κουλέ» το Σάββατο , στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκας 1.

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν δύο φορές με Σαρδινέρο (18’) και Στάρτζεον (79’), τα «καναρίνια» κατάθεσαν ψυχή κατάφεραν να ισοφαρίσουν και στις δύο πιο ουσιαστικές τους φάσεις, με Βέργο και Ταχάρ στο 71’ και στο 82’ αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες δεν είχαν κανένα άγχος, καθώς οι Κρητικοί είχαν εξασφαλίσει την παραμονή διώχνοντας τους αρκετό άγχος και την πίεση της φετινής σεζόν, σε αντίθεση με τους Αγρινιώτες που από την προηγούμενη αγωνιστική γνωρίζουν ότι θα δώσει μάχη παραμονής σε διπλό μπαράζ και είχαν την δυνατότητα να τεστάρουν τις δυνάμεις τους κόντρα σε έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο.

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας τον Παναιτωλικό, που δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα παίζοντας πολύ παθητικά. Αυτή η πίεση απέδωσε καρπούς για τους Κρητικούς, καθώς στο 16’ πήραν το προβάδισμα με ένα από τα πιο όμορφα τέρματα της σεζόν.

Συγκεκριμένα μετά από ωραίο συνδυασμό των Νέιρα και Μεγιάδο, ο Βούρος με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Κοροβέση, με τον τελευταίο να σεντράρει με την μια για τον Σαρδινέρο και ο Ισπανός με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην εστία του Κνετ κάνοντας το 1-0.

Μετά το γκολ που δέχθηκαν, οι Αγρινιώτες πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και πίεσαν ψηλά είχαν μία καλή στιγμή με την κεφαλιά του Ματσόλα στο 29’, όμως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με τους Κρητικούς να διαχειρίζονται το υπέρ τους προβάδισμα.

Ματς… ροντέο από το 70′ και μετά

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 54’ άγγιξε το 2-0 όταν ο Μεγιάδο πέρασε δύο παίκτες βρέθηκε απέναντι από τον Κνετ, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε δύσκολα, στερώντας ένα πανέμορφο γκολ από τον Αργεντίνο μέσο.

Στη συνέχεια, γινόντουσαν λάθη γίνονταν εκατέρωθεν, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις απέναντι στις δύο εστίες.

Όμως, παρόλα αυτά, τα «καναρίνια» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη τους στα καρέ των γηπεδούχων.

Στο 70’, ο Ντίαζ σέντραρε από δεξιά και ο Βέργος με μονοκόμματο κοντινό πλασέ «έγραψε» το 1-1.

Παρότι οι Ηρακλειώτες είχαν χάσει τον ρυθμό τους μετά τις αλλαγές του Νίκου Νιόπλια, κατάφεραν να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, στο 79’.

Ο Κοροβέσης πάσαρε ωραία στον Στάρτζεον και αυτός μετά από ατομική προσπάθεια σούταρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κνετ κάνοντας το 2-1.

Τα χαμόγελα και οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν για πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα, οι Αγρινιώτες απάντησαν άμεσα, όταν μετά από αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Ταχάρ πλάσαρε σε κενή εστία διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Οι δύο ομάδες δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο στο τελευταίο διάστημα της αναμέτρησης και έτσι ΟΦΗ και Παναιτωλικός μοιράστηκαν τους βαθμούς στην τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκας 1, σε ένα ματς που απέκτησε μια… άγρια ομορφιά στο δεύτερο μέρος.

Κορυφαίοι για τους Κρητικούς ήταν οι δύο σκόρερ, Σαρδινέρο και Στάρτζεον, ενώ πολύ καλή παρουσία στο χώρο του κέντρου είχε ο Μεγιάδο. Από πλευράς Αγρινιωτών, Μπαρμπόσα και Ταχάρ τα πήγαν αρκετά καλά, ενώ κινητικός ήταν και ο Ντίαζ.

Διαιτητής ήταν ο Τζήλος (Λάρισας), με βοηθούς τους Φωτόπουλος (Αθηνών) και Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Φωτιάς (Πέλλας) και AVAR ο Μπαλτάς (Αχαΐας). Τέταρτος ήταν ο Μαλουτάς (Ημαθίας)

Kίτρινες: 34’ Μεγιάδο – 61’ Αρσούρα

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος (75’ Ουές), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Διαμαντής (46’ Σελίμοβιτς), Μεγιάδο, Σακόρ, Νέιρα (63’ Μπαλογιάννης), Σαρδινέρο (63’ Στάρτζεον), Γιάννου (46’ Καστάνιος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνέτ, Καρασαλίδης, Μάλης, Εντιγκά, Φονσέκα, Αρζούρα (61’ Βέργος), Ντίαζ, Ταχάρ, Ματσόλα (61’ Μεντόσα), Γκόμες, Μπαρμπόσα (88’ Καρέλης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση