HomeΕΛΛΑΔΑΓεωργιάδης: 28-30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα επιδοτήσεων για γυμναστήρια

Γεωργιάδης: 28-30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα επιδοτήσεων για γυμναστήρια

Και για παιδότοπους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε το Σάββατο το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις επιδοτήσεις σε γυμναστήρια και παιδότοπους, τονίζοντας ότι η έναρξή της τοποθετείται στο διάστημα μεταξύ 28 και 30 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η επιδότηση θα ξεκινά από τα 4.000 ευρώ (για επιχειρήσεις με έναν εργαζόμενο) και θα φτάνει έως τα 17.000 ευρώ (για επιχειρήσεις με εννέα εργαζόμενους και πάνω).

Σχετικά με την στήριξη της εστίασης, είπε ότι οι αιτήσεις από επιχειρήσεις έφτασαν τις 4.800 στην πλατφόρμα.

«Όποιος έχει κατάστημα εστίασης μπορεί να μπει στην πλατφόρμα ependyseis.gr, να κάνει την αίτηση και να πάρει πίσω έως το 7% του τζίρου του 2019», είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος υπενθύμισε, εξάλλου, ότι έχει ξεκινήσει ήδη από την περασμένη Τετάρτη το πρόγραμμα για τη δανειοδότηση έως 50.000 ευρώ των πολύ μικρών επιχειρήσεων (έως 200.000 ευρώ τζίρο), από οποιαδήποτε τράπεζα και με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα δανειοδότησης που ξεκίνησε για τις μικρές επιχειρήσεις (πάνω από 200.000 ευρώ τζίρο), οι οποίες θα θέλουν να επενδύσουν, με 2 χρόνια περίοδο χάριτος και αποπληρωμή από 5 έως 10 χρόνια.

«Τα δάνεια έχουν εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην υποστήριξη του δικηγορικού κλάδου, τόνισε πως το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου οι δικηγόροι θα λάβουν ειδική χρηματοδοτική ενίσχυση από το Υπουργείο Ανάπτυξης για να αγοράσουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ώστε να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα e-justice.

Σε ό,τι αφορά τους κλάδους ένδυσης, υπόδηση αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις, ο υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε να εξετάσει και τη δημιουργία προγράμματος χρηματοδοτικής ενίσχυσης, σημειώνοντας ότι έχει ξεκινήσει επαφές για το θέμα αυτό με τις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου, προανήγγειλε την έγκριση ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος, «το ποσό του οποίου θα είναι πολύ μεγάλο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τις σχολές χορού, σημείωσε πως θα ανακοινωθεί κάποια ενίσχυση για όσες δεν ανοίξουν, ενώ αναμένεται να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, για τους γάμους ανέφερε ότι η πρόταση του υπουργείου ήταν χωρίς όριο 100 ατόμων, όπως και στην εστίαση. «Δηλαδή, οι καλεσμένοι να κάθονται στα τραπέζια έως 6 άτομα και τηρώντας τις αποστάσεις», ανέφερε.

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση