HomeHL-EconomyΧρήστος Σταϊκούρας: Μελετάμε έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς

Χρήστος Σταϊκούρας: Μελετάμε έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς

Τι ανέφερε για το πρωτογενές έλλειμμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για έκτακτο βοήθημα στους υγειονομικούς ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν απέκλεισε να παραταθεί το μέτρο του μειωμένου ενοικίου για κάποιες επιχειρήσεις, ενώ για ενδεχόμενη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους άφησε παράθυρο για παρεμβάσεις.

Αναφορικά με το πρωτογενές έλλειμα ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως θα μηδενιστεί το επόμενο έτος.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ζήτησε «ρεαλισμό» αναφορικά με τα μέτρα ρυθμίσεων χρεών και διαγραφής τους και απαρίθμησε τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν ήδη υιοθετηθεί σχετικά.

Έκανε αναφορά στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή, που είναι κούρεμα οφειλής, στο ότι όλες οι οφειλές έχουν ρυθμιστεί αφού μετατέθηκαν για το 2022 και μετά σε 24 και 48 δόσεις, αλλά και στη «Γέφυρα» με την οποία καλύπτονται οι δόσεις ενήμερων και μη τραπεζικών υποχρεώσεων.

«Όλα αυτά είναι δείγματα ότι υλοποιούμε πολιτικές διευκόλυνσης», σημείωσε σχετικά, προσθέτοντας ότι, «έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τα αντανακλαστικά να βοηθήσουμε».

Ερωτηθείς αν θα επιστρέψουν στην αγορά τα περισσευούμενα από το «Γέφυρα 2», τόνισε ότι, «μέχρι τώρα δεν έχει επιστρέψει τίποτα στον προϋπολογισμό, αλλά έχουμε αβγατίσει ό,τι έχει περισσέψει».

Όπως είπε, τα διαθέσιμα προς στήριξη ποσά είναι 630.000 ευρώ κι έχει αξιολογηθεί περίπου το 1/5 του ποσού.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, τόνισε ό «αξιοποιούμε το ταμείο της χώρας με υπευθυνότητα», χωρίς να διαψεύδει το ενδεχόμενο αύξησής του.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση