HomeHL-9Στη φυλακή για τη βίαιη και απάνθρωπη συμπεριφορά σε ηλικιωμένο

Στη φυλακή για τη βίαιη και απάνθρωπη συμπεριφορά σε ηλικιωμένο

Πήραν 87χρονο από τη στάση, τον λήστεψαν και τον εγκατέλειψαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον είδαν υπερήλικα άνθρωπο να στέκεται στην στάση του λεωφορείου μέσα στη ζέστη και προσφέρθηκαν να τον μεταφέρουν στον προορισμό του με το δικό τους αυτοκίνητο. Και ήταν τόσο ευγενικοί που ο νεαρός συνοδηγός αυτομάτως παραχώρησε τη θέση του στον παππού και ο ίδιος έσπευσε να καθίσει στο πίσω κάθισμα.

Πού να υποψιαστεί ο ταλαίπωρος γέροντας ότι έμπαινε στο στόμα των λύκων. Μπορεί εκείνη την ημέρα να αισθάνθηκε τυχερός, στην πραγματικότητα όμως θα έπρεπε να κάνει και τον σταυρό του που γλίτωσε τα χειρότερα.

Οι δήθεν «καλοί Σαμαρείτες» στο πρόσωπο του ανήμπορου ηλικιωμένου μάλλον θεώρησαν ότι είχαν βρει το τέλειο θύμα ληστείας. Αφού τον εξαπάτησαν και τον έπεισαν να μπει στο αυτοκίνητο τους, τον οδήγησαν σε απόμερο σημείο όπου και τον εγκατέλειψαν αφού τον χτύπησαν και πήραν τα λεφτά που είχε στο πορτοφόλι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ 87χρονος ήθελε να μεταβεί για ψώνια από το Σκαλάνι στις Αρχάνες και περίμενε στη στάση του λεωφορείου όταν τον αντιλήφθηκαν οι δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο.

Προσφέρθηκαν να τον μεταφέρουν εκείνοι και ο παππούς δέχτηκε, αφού και στο παρελθόν είχε συμβεί κάτι ανάλογο με άλλα πρόσωπα και έτσι δεν πονηρεύτηκε.

Στη διαδρομή διαπίστωσε ότι ο οδηγός αντί να στρίψει για Αρχάνες, είχε πάρει άλλη κατεύθυνση προς Κουνάβους.

Δικαιολογήθηκε ότι ήθελε πρωτίστως να αφήσει κάποια πράγματα σε ένα μετόχι. Στο μεσοδιάστημα τού ζήτησαν και 5 ευρώ για βενζίνη. Κάποια στιγμή έφθασαν στο δήθεν μετόχι με τον οδηγό να προτρέπει τον γέροντα να κατέβει από το αυτοκίνητο για να δει τα κουνέλια του.

Δεν πρόλαβε να κατέβει ο 87χρονος και ο οδηγός τον άρπαξε από το λαιμό. Έπεσαν κάτω, πάλεψαν μέχρι που ο 44χρονος κατάφερε να του αποσπάσει το πορτοφόλι. Στην συνέχεια τον εγκατέλειψαν εκεί και εξαφανίστηκαν.

Οι δύο άνδρες από χωριά της ενδοχώρας του Ηρακλείου εντοπίστηκαν άμεσα από την Αστυνομία και μάλιστα προφυλακίστηκαν για τη βίαιη και απάνθρωπη συμπεριφορά τους στον παππού.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης που τους έκρινε ένοχους, τον 44χρονο για ληστεία και τον 26χρονο για συνέργεια σε ληστεία. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών και επέστρεψε στη φυλακή, ενώ ο δεύτερος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση