HomePost ItΣυνάντηση Δήμα- Σενετάκη για τις start ups

Συνάντηση Δήμα- Σενετάκη για τις start ups

Τι συζητήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Το Ηράκλειο έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί υπόδειγμα καινοτομίας και δημιουργίας για την Ελλάδα και την Μεσόγειο”. Την άποψη αυτήν μετέφερε στον στον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστο Δήμα, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν χθες στο γραφείο του υφυπουργού με τον κ. Δήμα να συγχαίρει τον κ. Σενετάκη για το γεγονός ότι η Κρήτη μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη είναι η τρίτη περιοχή της χώρας όπου φιλοξενεί νεοφυείς επιχειρήσεις. “Έχουμε δυναμική επιστημονική και ερευνητική κοινότητα”, αναγνώρισε ο κ. Σενετάκης, σημειώνοντας την συμβολή του Πανεπιστημίου και του ΙΤΕ. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η προσπάθεια πρέπει να ενισχυθεί και να στηριχθεί.

img_0487

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δήμος επικαλέσθηκε το μητρώο των νεοφυών επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί και φιλοξενείται στην ιστοσελίδα elevategreece.gov.gr η οποία χαίρει της αναγνώρισης της επιστημονικής κοινότητας, ως σημαντικό θεσμό και εργαλείο για την ανάπτυξης της καινοτομίας στην χώρα.

Ο κ. Σενετάκης υποστήριξε ότι το ποσοστό του 6% των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν έδρα την Κρήτη, πρέπει να αυξηθεί. “Είναι ένας στόχος και ένα όραμα που πρέπει να κυνηγήσουμε και προς τούτου οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε για να τον πετύχουμε”, τόνισε ο βουλευτής, υποστηρίζοντας την ιδέα να δημιουργηθεί και στο Ηράκλειο μια “Πολιτεία Καινοτομίας” κατά το πρότυπο των παλαιών εγκαταστάσεων της “ΧΡΩΠΕΙ” στην Πειραιώς που εγκαινίασε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του κ. Δήμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση