HomeΕΛΛΑΔΑΕμβολιασμοί: Τείχος ανοσίας για το 70% των 60 και άνω μέχρι το τέλος Μαΐου

Εμβολιασμοί: Τείχος ανοσίας για το 70% των 60 και άνω μέχρι το τέλος Μαΐου

Οι εμβολιασμοί στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέρα με τη μέρα οικοδομείται το τείχος ανοσίας κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας με περισσότερους από 100.000 εμβολιασμούς να διενεργούνται καθημερινά και εκατοντάδες χιλιάδες ραντεβού να έχουν ήδη προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα.

Ήδη σήμερα οι εμβολιασμοί στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «2,6 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 24,59% του πληθυσμού και περισσότερο από 1,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, σε ποσοστό που ξεπερνά το 13%» σημείωσε.

Όπως τόνισε επικαλούμενος τα στοιχεία Our World in Data, η Ελλάδα τις τελευταίες 7 ημέρες βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους εμβολιασμούς ανά 100 κατοίκους, ενώ χαρακτήρισε εντυπωσιακό το γεγονός ότι το ποσοστό εμφάνισης στο ραντεβού με την «Ελευθερία» αγγίζει το 97%.

Σκέρτσος: Τείχος ανοσίας για το 70% των 60 και άνω

«Είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να πετύχουμε τον πρώτο σημαντικό στόχο της επιχείρησης «Ελευθερία»», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της δικής του παρέμβασης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Αναλυτικά και ως το τέλος Μαΐου, με βάση τα εμβόλια που έχουν πραγματοποιηθεί και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, ανέφερε πως με ασφάλεια μπορεί να πει πλέον ότι θα έχουμε υψώσει το τείχος ανοσίας γύρω από τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τους ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω, και μάλιστα σε ένα ποσοστό άνω του 70% (κοντά στο 75%).

Διατυπώνοντας συγχρόνως την κυβερνητική αισιοδοξία, ότι έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου περισσότεροι από το 50% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, πρόσθεσε εμφατικά: Όλα αυτά σημαίνουν ότι το τείχος ανοσίας πλέον ορθώνεται «με εκθετικά γρήγορους ρυθμούς, χάρη στην πολύ καλά οργανωμένη εμβολιαστική μας εκστρατεία αλλά φυσικά και χάρη στην αθρόα συμμετοχή των πολιτών».

«Η Ελλάδα, η μικρή Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Σκέρτσος, «είναι αυτή τη στιγμή, και από τις αρχές Μαΐου, πρώτη σε ημερήσιους εμβολιασμούς μεταξύ των πιο πλούσιων, ανεπτυγμένων και βιομηχανοποιημένων χωρών του κόσμου. Και σε επίπεδο G8, πάνω από τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιταλία».

Μήνυμα Σκέρτσου για τον εμβολιασμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επέλεξε να κλείσει την ομιλία του στέλνοντας μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, «κυρίως προς όσους για τους δικούς τους λόγους ακόμη δεν έχουν πάρει αυτή την απόφαση».

Ειδικότερα, «είμαστε κοντά στο επιθυμητό τείχος ανοσίας. Τα στοιχεία των εισαγωγών και του μητρώου COVID δείχνουν ότι από τους 1,3 εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως σήμερα, μόνο το 0,3% έχει νοσήσει», σημείωσε με χαρακτηριστική έμφαση. Και στον αντίποδα, «οι γιατροί μάς λένε ότι πλέον η συντριπτική πλειονότητα των διασωληνώσεων αφορούν μη εμβολιασμένους».

Κατά συνέπεια, συμπέρανε, «το εμβόλιο λειτουργεί. Και σώζει ζωές. Μας γλυτώνει από μια τεράστια ταλαιπωρία, με σημαντικό ψυχικό, κοινωνικό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε το 75% των 60άρηδων και των 65άρηδων που θα έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος Μαΐου, 80% ή και 90%. Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής, και είναι πράξη ατομικής προστασίας και ταυτόχρονα συλλογικής ευθύνης. Είναι επιλογή ζωής».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση