HomeHL1-WorldΙταλία: Εμμένει στην απόφαση για χορήγηση της 2ης δόσης Pfizer έξι εβδομάδες μετά την πρώτη

Ιταλία: Εμμένει στην απόφαση για χορήγηση της 2ης δόσης Pfizer έξι εβδομάδες μετά την πρώτη

Με τον τρόπο αυτό, το ιταλικό υπουργείο Υγείας στοχεύει στην προστασία του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού πολιτών από την covid -19, έστω και με μια μόνον δόση, εντός του Ιουνίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ειδικός επίτροπος για την εφαρμογή της στρατηγικής εμβολιασμού στην Ιταλία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, επιβεβαίωσε ότι στο εξής, η δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού θα χορηγείται έξι εβδομάδες μετά την πρώτη.

Ο Φιλιουόλο πρόσθεσε ότι η χορήγηση της δεύτερης δόσης θα μπορεί να γίνεται μετά από 14 ημέρες μόνον στους πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως, για παράδειγμα, τους ογκολογικούς ασθενείς. Η Ιταλία, δηλαδή, εμμένει στην θέση της, παρά το ότι η Pfizer υπενθύμισε πως το επίσημο πρωτόκολλο που έχει εγκριθεί, προβλέπει διάστημα δυο εβδομάδων ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη δόση του σκευάσματός της.

Με τον τρόπο αυτό, ο Φιλιουόλο και το ιταλικό υπουργείο Υγείας στοχεύουν στην προστασία του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού πολιτών από την covid -19(έστω και με μια μόνον δόση) εντός του Ιουνίου.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση