HomeHL-EconomyΕστίαση: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις

Εστίαση: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις

Εγκρίνεται το πρόγραμμα σήμερα απ' την Κομισιόν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πράσινο φως για την ενεργοποίηση του προγράμματος επιδότησης της εστίασης ύψους 330 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανάψει σήμερα η Κομισιόν και ως εκ τούτου ως την ερχόμενη Παρασκευή θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, όπως γνωστοποίησε ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο κ. Γεωργιάδης «Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της Εστίασης μέσω ΕΣΠΑ. Αύριο θα λάβουμε την επίσημη επιστολή οπότε η πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις θα λειτουργήσει την Παρασκευή. Με την αίτηση ο κάθε δικαιούχος θα βλέπει το ανώτατο ποσό που δικαιούται».

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr. Θα εξετάζονται κατά περίπτωση οπότε και οι εκταμιεύσεις θα γίνονται μέσα από μία σύντομη διαδικασία. Μάλιστα οι πρώτες εκταμιεύσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του υπ. Ανάπτυξης θα έχουν γίνει ως τα τέλη του μήνα.

Αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές ως τις 31 Ιουλίου 2021.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης έχει οριστεί στο 7% του συνολικού τζίρου του 2019, ενώ δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και το συνολικό ποσό θα είναι μη επιστρεπτέο και ακατάσχετο.

Δικαίωμα ένταξης και χρηματοδότησης θα έχουν οι επιχειρήσεις που:

• παρουσιάζουν μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30%.
• να είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
• για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.
• επιχειρήσεις εστίασης που έκαναν έναρξη το 2019 αλλά δεν είχαν έσοδα μέσα στην χρονιά θα μπαίνουν αυτόματα στην δράση.
• επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 θα μπαίνουν αυτόματα στη δράση.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση