HomePost ItΣτην παράσταση διαμαρτυρίας των σπουδαστών του ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο ο Νίκος Ηγουμενίδης

Στην παράσταση διαμαρτυρίας των σπουδαστών του ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο ο Νίκος Ηγουμενίδης

Ειδικότερα, ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι η Κυβέρνηση επαναφέρει τις σχολές στο μεταγυμνασιακό επίπεδο και επιδιώκει να αποκλείσει από την Εκπαίδευση ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Στην παράσταση διαμαρτυρίας των σπουδαστών του ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο έδωσε το παρών σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο βουλευτής συνομίλησε αναλυτικά με τους σπουδαστές και με τους καθηγητές των σχολών με αντικείμενο τις οπισθοδρομικές και αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που επεφύλαξε η Κυβέρνηση για τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ από τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη με «κλειστή» τη Βουλή.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι η Κυβέρνηση επαναφέρει τις σχολές στο μεταγυμνασιακό επίπεδο και επιδιώκει να αποκλείσει από την Εκπαίδευση ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας. Όπως επίσης τονίστηκε, η Κυβέρνηση:

-Επαναφέρει τους τίτλους σπουδών στο επίπεδο 3 των Σχολών μεταγυμνασιακής Κατάρτισης από το προηγούμενο επίπεδο 4.

-Δεν προβλέπει καμία μεταβατική διάταξη για τους 8.000 μαθητές ηλικίας 16-24 ετών των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο βουλευτης, «όσοι εγγράφηκαν σε δομή της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα τους απένειμε πτυχία επιπέδου 4, μεταφέρονται αιφνιδίως στη μεταγυμνασιακή κατάρτιση με υποβαθμισμένους τίτλους σπουδών».

Ο βουλευτής, τέλος, αναφέρθηκε ως «απόδειξη» αυτής της πολιτικής στην εφαρμοστική εγκύκλιο που στάλθηκε από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας σε όλα τα ΙΕΚ και αφορά τις εγγραφές σπουδαστών σε αυτά, όπου αναφέρεται ρητά ότι οι απόφοιτοι των ΕΠΑΣ δεν μπορούν να εγγραφούν ή να καταταχθούν σε μετέπειτα εξάμηνο σπουδών. Ο Νίκος Ηγουμενίδης εξέφρασε την στήριξη του στους σπουδαστές και στην ανάγκη για αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών τους.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση