HomeHL-9Γηροκομείο Χανιά- Ανοίγει περαιτέρω η έρευνα

Γηροκομείο Χανιά- Ανοίγει περαιτέρω η έρευνα

Τι ζητά η ΕΛ.ΑΣ. από τα ληξιαρχεία της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διευρύνεται ο χρονικός ορίζοντας της εισαγγελικής έρευνας που γίνεται για την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Χανιά, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει να συγκεντρώσουν τα στοιχεία να ζητούν περαιτέρω πληροφορίες από τα ληξιαρχεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Parakritika.gr, στα ληξιαρχεία όλων των Δήμων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης έχει αποσταλεί νέο έγγραφο με βάση το οποίο ζητούνται οι ληξιαρχικές πράξεις και οι ιατρικές γνωματεύσεις για περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων στην δομή κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2015 έως και 31 Δεκεμβρίου 2019.

Εκτός των παραπάνω στοιχείων, που ουσιαστικά “ανοίγουν” χρονικά την έρευνα μία πενταετία πίσω από την ήδη ερευνηθείσα διάρκεια (1 Ιανουαρίου 2020 – 13 Μαρτίου 2021), οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ζητηθεί και τα στοιχεία των γραφείων τελετών που ανέλαβαν τους θανόντες και τις θανούσες. Αυτό το στοιχείο που ζητείται αποτελεί ένα νέο δεδομένο, που δείχνει ότι η Εισαγγελία Εφετών Κρήτης και η Ασφάλεια Χανίων περνάει σε άλλα επίπεδα την έρευνα.

Εν τω μεταξύ, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως η έρευνα της Αστυνομίας διευρύνεται και στο άμεσο συγγενικό περιβάλλον -και όχι μόνο- των ιδιοκτητών της δομής, άγνωστο όμως επί του παρόντος για ποιο λόγο. Πιθανώς, όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν, να “ξεσκονίζονται” όλα τα περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει μεταβιβάσεις ακινήτων, αν υπάρχουν μεταβολές, αν αυτά τα πρόσωπα περιλαμβάνονται σε διαθήκες και κληρονομιές, κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα που γίνεται είναι πολυεπίπεδη και δεν προβλέπεται να παραδοθεί το οποιοδήποτε πόρισμα στον Εισαγγελέα σε σύντομο χρονικό διάστημα, την ίδια στιγμή που είναι σε εκκρεμότητα και το αίτημα των δικηγόρων της ΜΦΗ για εξέταση μαρτύρων αληθείας -όπως έχουν χαρακτηριστεί- οι οποίοι φτάνουν τους 148, κατά δήλωση του κ. Νίκου Ρουσσόπουλου, μετά και την κατάθεση νέου υπομνήματος στον Άρειο Πάγο.

Παράλληλα, παντελώς απών είναι ο γιατρός της δομής όλο αυτό το διάστημα, παρά το γεγονός ότι έχει αναζητηθεί από όλα τα ΜΜΕ, λόγω των όσων έχουν αναφερθεί γύρω από την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με απόλυτα έγκυρες πηγές, ίσως και εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί η μηνυτήρια αναφορά από πλευράς της τοπικής Εκκλησίας, λόγω της αναφοράς σε τηλεοπτική εκπομπή στα περί συγγένειας ιερωμένου με την ιδιοκτήτρια της δομής και πιθανή εμπλοκή σε μεταβίβαση ακινήτου, κάτι που ουδόλλως ευσταθεί, όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο πληρεξούσιος δικηγόρος, Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης, κάνοντας λόγο για ποινικοποίηση της συνεπωνυμίας.

Τέλος, μετά και την προ ημερών αναφορά της δικηγόρου Μαρίας Παπαδάκη στον Άρειο Πάγο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από πλευράς, είτε της Περιφέρειας Κρήτης, είτε ειδικότερα της Αντιπεριφέρειας Χανίων, στις παραλείψεις που καταλογίζονται σε αυτοψίες και ελέγχους που έχουν γίνει στη Μονάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση