HomePost ItΗγουμενίδης: «Δεν θα επιτρέψουμε καμία παραχάραξη της ιστορίας & καμία αλλοίωση της ιστορικής μνήμης»

Ηγουμενίδης: «Δεν θα επιτρέψουμε καμία παραχάραξη της ιστορίας & καμία αλλοίωση της ιστορικής μνήμης»

Για 9η Μαΐου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχετικά με την σημερινή ημέρα μνήμης της νίκης κατά του φασισμού και του ναζισμού και της επετείου ιστορικής λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, κατέθεσε μαζί με  συναδέλφους του βουλευτές στεφάνι και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 9η Μαΐου αποτελεί ιστορική ημέρα μνήμης και τιμής για τους λαούς που έδωσαν έναν ηρωικό αγώνα τσακίζοντας το τέρας του ναζισμού και του φασισμού. Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του αντιφασιστικού κινήματος που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία των λαών αποτινάσσοντας αποφασιστικά τις δυνάμεις του σκότους.

Στη χώρα μας τιμούμε ένα από τα μαζικότερα κινήματα αντίστασης ενάντια στις δυνάμεις κατοχής με πρωτοπόρους το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ. Η ιστορική μνήμη της χώρας δεν επιτρέπει  – και δεν θα επιτρέψουμε –  κανέναν εφησυχασμό αλλά και καμία παραχάραξη της ιστορίας. Δεν επιτρέπονται σήμερα στην σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση και έρευνα προγράμματα σπουδών που προσβάλουν την ιστορική μνήμη και που επιδιώκουν να παίξουν τον ρόλο του δούρειου ίππου για την αλλοίωση του αγώνα και την άμβλυνση της ιστορικής μνήμης και αλήθειας.

Στο τραπέζι παραμένουν οι απαράγραπτες γερμανικές οφειλές που η σημερινή Κυβέρνηση που πλέον, με βάση το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής και μετά και την τελευταία ντροπιαστική για την ίδια την Γερμανία άρνησή της, έχει χρέος να ακολουθήσει την οδό της νομικής πλέον διεκδίκησης.

Σε μια κρίσιμη στροφή για την Ευρώπη, αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα πανευρωπαϊκό αντιφασιστικό μέτωπο. Για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Ελευθερίας. Για έναν καλύτερο κόσμο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση