HomeΕΛΛΑΔΑΚαβάλα: Νέα στοιχεία για τη σορό που «εξαφανίστηκε»

Καβάλα: Νέα στοιχεία για τη σορό που «εξαφανίστηκε»

Πού στρέφονται οι έρευνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο νεκροταφείο του Αγίου Αθανασίου της Δράμας εντοπίστηκε τελικά η σορός του άνδρα που έκανε «φτερά» από νεκροταφείο στην Καβάλα. Ο 76χρονος είχε ταφεί τη Μεγάλη Τετάρτη, όμως χθες, η σύζυγός του εντόπισε κάποιες αλλοιώσεις στον τάφο και ζήτησε εκταφή. Όπως κατήγγειλε, διαπίστωσε ότι από το φέρετρο έλειπε ο νεκρός. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε η εικασία, πως η σορός εκλάπη για να ταφεί σε άλλη περιοχή. καθώς δεν ήταν η καταγωγή του νεκρού από την Ελευθερούπολη αλλά της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομίας αποδίδει την υπόθεση σε οικογενειακή αντιπαράθεση που υπήρχε μεταξύ των δυο οικογενειών, που είχε δημιουργήσει όσο ήταν στη ζωή ο 76χρονος άνδρας. Αυτή η κόντρα φαίνεται πως “φούντωσε” με τον θάνατό του, καθώς πιθανότατα έγινε αντικείμενο διαμάχης ο τόπος ταφής του. Ο γιος του και τα παιδιά του κατοικούν στη Δράμα, ενώ εκείνος ήταν κάτοικος του δήμου Παγγαίου. Η χήρα – που ήταν η δεύτερη σύζυγός του – αποφάσισε να ταφεί στην Ελευθερούπολη, όπου και διέμενε με τον 76χρονο.

Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, επικεντρώθηκαν σε χωριά της Δράμας και στο στόχαστρο των αρχών μπήκε ένας συγκεκριμένος τάφος στα κοιμητήρια του Αγίου Αθανασίου, όπου πρόσφατα είχε γίνει ταφή. Τελικά , παρουσία εισαγγελέα και αστυνομικών ο τάφος ανοίχτηκε και διαπιστώθηκε ότι ήταν εκεί η σορός, τυλιγμένη με νάιλον. Αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση για την ταυτοποίηση του πτώματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kavalanews.gr, η υπόθεση φαίνεται πως είναι πολύ πιο περίπλοκη. Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται ένα πρόσωπο του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του 76χρονου, το οποίο είχε διαφωνίες με την οικογένεια και γενικά, αλλά και ειδικά ως προς τον τόπο ταφής. Όμως η αστυνομία αναζητά και τους συνεργούς του καθώς θεωρείται βέβαιο πως δεν μπορεί να κλαπεί μια σορός από ένα μόνο άτομο. Εκτιμάται πως χρειάζονται τουλάχιστον τρία άτομα και οπωσδήποτε κατάλληλο μεταφορικό μέσο. Πηγές αναφέρουν στην ιστοσελίδα ότι «συμμετείχε άτομο με γνώσεις και προηγούμενη εμπειρία σε ταφές». Έτσι έχουν ήδη ληφθεί καταθέσεις από εκπρόσωπο γραφείου τελετών τόσο στην περιοχή του Παγγαίου όσο και στον Άγιο Αθανάσιο.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς ανοίχτηκε και χρησιμοποιήθηκε νέος τάφος στο κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου κι αν συμμετείχε στη διαδικασία νεκροθάφτης. Η παράνομη εκταφή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kavalanews.gr, η παράνομη εκταφή εκτιμάται ότι έλαβε χώρα το βράδυ της Ανάστασης κι αφού είχε προηγηθεί έρευνα στο νεκροταφείο από τους δράστες. Για τη νέα ταφή στον Άγιο Αθανάσιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε εκδοθεί άδεια ταφής.

Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kavala-portal.gr, δεν αποκλείεται πίσω από την υπόθεση να βρίσκονται διαφορές για περιουσιακά θέματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση