HomeHL-9O Γιάννης Λαγός επιστρέφει στην Ελλάδα – Το Βέλγιο αποφάσισε την έκδοσή του

O Γιάννης Λαγός επιστρέφει στην Ελλάδα – Το Βέλγιο αποφάσισε την έκδοσή του

H ώρα της τιμωρίας του Γιάννη Λαγού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι δικαστικές αρχές στο Βέλγιο αποφάσισαν την έκδοση του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα, μετά από την ακροαματική διαδικασία σήμερα το πρωί.

Ο Γιάννης Λαγός έχει έως τη Δευτέρα προθεσμία για έφεση. Αν δεν εφεσιβάλει την απόφαση, θα φτάσει στην Ελλάδα σε 7-10 μέρες, με την Εισαγγελία Βρυξελλών να σημειώνει πως «για λόγους ασφαλείας η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να ανακοινωθεί».

Συγκεκριμένα, σε γραπτή ανακοίνωση η εισαγγελία Βρυξελλών αναφέρει:

«Μετά από διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές εναντίον του Ιωάννη Λαγού, η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα:

Το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες αποφάσισε σήμερα σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τον Ι.Λ. Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κηρύχθηκε εκτελέσιμο. Η διάρκεια της προσφυγής (έφεσης) λήγει τη Δευτέρα. Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί».

Τη Μεγάλη Τρίτη 28/4, ο Βέλγος εισαγγελέας αποφάσισε την προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού, μέχρι να αποφασίσει η βελγική δικαιοσύνη επί της ουσίας της προσφυγής του, για μη εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Μια μέρα νωρίτερα, στις 27/4, είχε προηγηθεί η σύλληψη Λαγού στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για την άρση της ασυλίας του. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση