HomePost ItΔιαδικτυακές εκδηλώσεις από τον Σύνδεσμο Εξαγωγών για αγορές – στόχους

Διαδικτυακές εκδηλώσεις από τον Σύνδεσμο Εξαγωγών για αγορές – στόχους

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Β08 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για την τόνωση της εξωστρέφειας  και για την πληρέστερη ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων διοργανώνει τον 2ο κύκλο ενημερωτικών τηλεημερίδων για επιλεγμένες αγορές – στόχους.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι αρμόδιοι Εμπορικοί Ακόλουθοι των Γραφείων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών Πρεσβειών θα κάνουν παρουσίαση των αγορών της Αυστρίας, της Σιγκαπούρης, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κίνας και των Η.Π.Α. και τις προοπτικές που υπάρχουν για τα ελληνικά προϊόντα, θα υποδείξουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και τους περιορισμούς που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς των συμμετεχόντων.

Για τις αγορές της Σιγκαπούρης και της Κίνας θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τα ελληνικά προϊόντα, με τη συμφωνία με την Ε.Ε. για την αναγνώριση σειράς προϊόντων ΠΟΠ της Ελλάδας. Για τις αγορές των Η.Π.Α. και της Κίνας θα γίνει παρέμβαση από πλευράς εισαγωγέων ελληνικών τροφίμων και ποτών, αλλά και ειδική αναφορά για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Αμερική.

Επίσης, η Ευρωβουλευτής Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και η εκπαιδεύτρια, κα Νίκη Κουμαδωράκη, θα πραγματοποιήσουν παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets και τις πληροφορίες που μπορούν να αντλήσουν οι εξαγωγείς μέσω αυτής και θα απαντήσουν στις απορίες των συμμετεχόντων για τη σωστή χρήση της.

Υπενθυμίζουμε ότι στον 1ο κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποίησε ο ΣΕΚ με μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή επιχειρήσεων έγινε παρουσίαση των αγορών των Η.Π.Α., Καναδά, Γερμανίας, Γαλλίας, Βελγίου και Ολλανδίας και υλοποιήθηκε mini webinar για τη διαδικασία εγγραφής στον Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων των Η.Π.Α. FDA.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της διαδικτυακής έκθεσης FOOD MARKET SHOW μέσω της πλατφόρμας LiveOn.

Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων:

  • Εγγραφή στην πλατφόρμα https://www.foodmarketshow.com/ και συγκεκριμένα στο link https://www.foodmarketshow.com/panel/register
  • Στο πεδίο SHORT PRODUCT OR COMPANY BRIEF αναγραφή της σημείωσης WEBINARS
  • Πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, απαιτείται login με τα στοιχεία εισόδου που έχουν δημιουργηθεί

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Να σημειωθεί ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: www.crete-exporters.com, [email protected], 2810 343458.

Παράλληλα με τις ενέργειες του ΣΕΚ για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των εξαγωγέων πάνω σε θέματα που αφορούν στο εξαγωγικό εμπόριο, παρεμβαίνει και καταθέτει προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς για την προάσπιση των συμφερόντων της εξαγωγικής και όχι μόνο κοινότητα της Κρήτης.

Την Παρασκευή 23 Απριλίου συμμετείχε μέσω του Προέδρου, κου Καλαμπόκη, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών, κος Σταϊκούρας, με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών Φορέων, καθώς και βουλευτές από την Περιφέρεια Κρήτης. Θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν «Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο» και κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν οι δράσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών για την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν στον Υπουργό τις προτάσεις τους και τους προβληματισμούς τους.

Την ίδια μέρα ακολούθησε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, με σκοπό την ενημέρωση για τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Access2Markets από την Ευρωβουλευτή Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν για τη νέα πλατφόρμα και τις δυνατότητες που προσφέρει για την ανάπτυξη των εξαγωγών και αντάλλαξαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την βελτιστοποίησή της.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης βρίσκεται σταθερά δίπλα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του τόπου μας και προφυλάσσει τα συμφέροντά τους με καίριες και ουσιαστικές προτάσεις και παρεμβάσεις, αλλά φροντίζει και για την ενημέρωσή τους πάνω στις εξελίξεις στο εξαγωγικό εμπόριο και τις νέες καταναλωτικές ανάγκες που προκύπτουν από τις νέες συνθήκες που έχει επιβάλει παγκοσμίως το τελευταίο έτος η πανδημία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση