HomeΚΡΗΤΗΒ. Μαρινάκης: “Το Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης δεν κλείνει”

Β. Μαρινάκης: “Το Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης δεν κλείνει”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Μυρτιά και στο Μουσείο “Νίκος Καζαντζάκης” έφτασε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να υπογραφεί το σχετικό συμφωνητικό που θα επιτρέψει στο μουσείο να επιβιώσει και να συνεχίσει την πορεία του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα μουσείο για τον μεγάλο αυτό συγγραφέα, τον Νίκο Καζαντζάκη, που όπως είπε τον συντρόφευε από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια και τόνισε με νόημα ότι όλοι οι Κρητικοί έπρεπε να είχαν βοηθήσει το μουσείο και το μουσείο δεν κλείνει.

«Είναι μεγαλη χαρά που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Πιστεύω ότι αυτό το μουσείο αποτελεί ένα λειτούργημα για τον τόπο  και όλοι οι κρητικοί έπρεπε να είχαν πράξει το αυτονόητο. Εμείς είμαστε εδώ και για τα επόμενα 10 χρόνια αναλάβαμε τη χορηγία, και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να προβάλουμε αυτό το έργο και την κληρονομιά που έχουμε».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο ίδιος τόνισε ότι «η Κρήτη είναι ευλογημένος τόπος και οι Κρητικοί ξέρουν πώς να τα καταφέρνουν και θα καταφέρουν να βγουν όρθιοι από αυτή τη δοκιμασία».

Όσο για τον Ολυμπιακό είπε «οι στόχοι είναι πάντα ίδιο, πρώτοι στο πρωτάθλημα, και να έχουμε μια καλύτερη πορεία στην Ευρώπη».

Ο κ. Μαρινάκης δε δίστασε να απαντήσει και για την πρόσφατη δικαστική του περιπέτεια δηλώνοντας πως «και αυτές τις αντιμετωπίζουμε με χιούμορ».

Ο πρόεδρος του Μουσείου Στέλιος Ματζαπετάκης δήλωσε ότι το Μουσείο αλλάζει σελίδα και  είναι σημαντικό που  βρέθηκε ένας άνθρωπος που το παν γι’ αυτόν δεν είναι τόσο ο υλικός πλούτος αλλά ο πολιτισμός.

Να υπενθυμίσουμε ότι το μουσείο υπέφερε από πολλά χρέη και την αδιαφορία της πολιτείας και άνθρωποι του Μουσείου προσπαθούσαν τα τελευταία χρόνια να βρουν τους αναγκαίους πόρους για την λειτουργία του και για να καλύψουν τα πολλά ανοίγματα του παρελθόντος, που είχαν γίνει θηλιά στον λαιμό τους και τους έπνιγαν.

Να σημειώσουμε ότι παράλληλα με την υπογραφή του συμφωνητικού αίθουσα του μουσείου ονομάστηκε “Μιλτιάδης Μαρινάκης” προς τιμήν του πατέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

MARINAKHS

MARINAKHS

MARINAKHS2

Διαφήμιση
Διαφήμιση