HomeΕΛΛΑΔΑΤηλε-εκδηλώσεις από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: 10-14 Μαΐου 2021

Τηλε-εκδηλώσεις από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: 10-14 Μαΐου 2021

Mε ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 10 έως 14 Μαΐου 2021 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) περιλαμβάνει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, διαδικτυακές διαλέξεις και Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης (Virtual Open Day). Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές  για το ευρύ κοινό.

Δευτέρα 10 Μαΐου | 19:00

Διαδικτυακή Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Μη έμφυλος λόγος»

Με στόχο την προώθηση της εφαρμογής του μη έμφυλου λόγου στα γραπτά και προφορικά κείμενα και την ένταξή του στην εκπαίδευση, καθώς και την ευαισθητοποίηση μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού για ζητήματα φύλου (και) στη γλώσσα, η Σταυρούλα Τσιπλάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του ΑΠΚΥ και η  Νίνα Τοπιντζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συντονίζουν διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Μη έμφυλος λόγος».

 Στη συζήτηση, η οποία στοχεύει και στην καλλιέργεια στρατηγικών επίγνωσης γλωσσικού σεξισμού στην εκπαίδευση και τα μέσα ενημέρωσης, συμμετέχουν ειδικοί και ειδικές από τον χώρο της Γλωσσολογίας και των Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Live link μετά από προεγγραφή: https://tinyurl.com/2psd58kw

Δευτέρα 10 Μαΐου | 20:00

«Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»: 2ος κύκλος τηλεδιαλέξεων: «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» του Έντουαρντ Άλμπι

Με το συναρπαστικό δράμα «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» του Έντουαρντ Άλμπι ολοκληρώνεται ο 2ος κύκλος τηλεδιαλέξεων για την κλασική και σύγχρονη δραματουργία με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ». Εισηγητής και σ’ αυτή την τηλεδιάλεξη, ανοικτή στο ευρύ κοινό, είναι ο Δρ. Γεώργιος Κράιας, ακαδημαϊκός, θεατρολόγος και συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία» του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές».

Live link: https://bit.ly/3dLtWek

Τρίτη 11 Μαΐου | 19:00

Τηλεδιάλεξη «»Στου τάφου απάνω το θυρί, στο γείσο του γρανίτη, μες στο λιθένιο τρίγωνο βγαίνει μικρή βαλανιδιά«. Το άγνωστο & συναρπαστικό χρονικό της έρευνας στον Θησαυρό του Ατρέα, πριν και μετά την Ελληνική Επανάσταση»

 Τιμώντας τα 200 χρόνια από την  Ελληνική Επανάσταση, το ΑΠΚΥ (Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» & Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη») και ο Αιγεύς – Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας διοργανώνουν την τηλεδιάλεξη «”Στου τάφου απάνω το θυρί, στο γείσο του γρανίτη, μες στο λιθένιο τρίγωνο βγαίνει μικρή βαλανιδιά”.

Το άγνωστο και συναρπαστικό χρονικό της έρευνας στον Θησαυρό του Ατρέα, πριν και μετά την Ελληνική Επανάσταση». Ομιλητές είναι ο Δρ. Νεκτάριος Καραδήμας (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και ο Δρ. Κωνσταντίνος Πασχαλίδης (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).

 Live link: https://bit.ly/3dnsajE

 Πέμπτη 13 Μαρτίου | 17:00 EET

Τηλεσεμινάριο: “Contesting Algorithms: Restoring the public interest in content filtering by artificial intelligence”

 Tο Κυπριακό Κέντρο Αλγοριθμικής Διαφάνειας (Cyprus Center for Algorithmic Transparency – CyCAT) με έδρα στο ΑΠΚΥ φιλοξενεί τηλε-σεμινάριο με θέμα “Contesting Algorithms: Restoring the public interest in content filtering by artificial intelligence”. Εισηγήτρια είναι η Niva Elkin-Koren, Καθηγήτρια Νομικής στο Tel Aviv University και συνεργάτιδα στο Berkman Klein Center for Internet & Society στο Harvard University.

Πληροφορίες και δωρεάν προεγγραφή: http://www.cycat.io/may-seminar/

 Πέμπτη 13 Μαΐου | 18:30-20:00

Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης (Virtual Open Day) 2021

Ποιες δυνατότητες προσφέρονται για ποιοτικές και αναγνωρισμένες σπουδές εξ αποστάσεως στον προσωπικό χώρο και στον ελεύθερο χρόνο των ενδιαφερομένων, με ευέλικτο ρυθμό μάθησης, και ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ΑΠΚΥ; Πώς εφαρμόζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας και ποια είναι τα οφέλη της ευρύτερα για τους ενδιαφερόμενους για τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Στην Ανοικτή Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης (Virtual Open Day), που θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα του ΑΠΚΥ στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε τις σπουδές σας στο ΑΠΚΥ τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Τους λόγους για τους οποίους το ΑΠΚΥ αποτελεί την πλέον αξιόπιστη επιλογή για εξ αποστάσεως σπουδές θα παρουσιάσει στο ενδιαφερόμενο κοινό ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής.

Στη διάρκεια της ημερίδας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ευέλικτη εκπαιδευτική μεθοδολογία του ΑΠΚΥ και να παρακολουθήσουν εμπειρίες φοιτητριών, φοιτητών και αποφοίτων για τις εξ αποστάσεως σπουδές. Θα ενημερωθούν, ακόμη, για τις διευκολύνσεις στην καταβολή του κόστους φοίτησης και την ευρύτερη οικονομική πολιτική για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος.

Οι Κοσμήτορες των τριών Σχολών του Πανεπιστημίου, θα δώσουν, επίσης, ευσύνοπτες πληροφορίες για τα Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματα που προσφέρονται για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ολοκληρώνεται στις 25 Μαΐου 2021 αποκλειστικά μέσω του www.ouc.ac.cy

kipto

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση