HomeHL1-GreeceΔολοφονία στη Ζάκυνθο: Με 20 σφαίρες «γάζωσαν» τον επιχειρηματία

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Με 20 σφαίρες «γάζωσαν» τον επιχειρηματία

Πού στρέφονται οι έρευνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία της Ζακύνθου, από τη δολοφονία του γνωστού επιχειρηματία του νησιού, Ντίμη Κορφιάτη, μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστο εμπορικό σημείο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος επιχειρηματίας από τον Άγιο Σώστη, ο οποίος πριν λίγους μήνες είχε γλιτώσει από δολοφονική ενέδρα εναντίον του, στην οποία έχασε τη ζωή της η σύζυγός του, βρισκόταν μέσα σε λογιστικό γραφείο, όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, ο επιχειρηματίας είχε πάει στο λογιστικό γραφείο για να συζητήσει την ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Την ώρα που βρισκόταν μέσα, εμφανίστηκε ένας άγνωστος άνδρας ο οποίος άρχισε να πυροβολεί έξω από την τζαμαρία του γραφείου προς το μέρος του Κορφιάτη.

Το αποτέλεσμα ήταν ο 54χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα. Από τα πυρά, ελαφρά τραυματισμένος είναι ο ενας από τους ιδιοκτήτες του γραφείου, ο οποίος μετέβη στο Νοσοκομείο Ζακύνθου χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Στο σημείο, που βρέθηκαν 20 κάλυκες, έσπευσαν αστυνομικοί και ασθενοφόρο, ενώ το κέντρο της Ζακύνθου αποκλείστηκε.

Υπενθυμίζεται πως τον περσινό Ιούνιο, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πυροβόλησαν τον 54χρονο και τη σύζυγό του, σκοτώντας τελικά εκείνη. Το θύμα ήταν η Χριστίνα Κλουτσινιώτη, γνωστή επιχειρηματίας της Ζακύνθου (σύμφωνα με πληροφορίες είχε ξενοδοχείο στον Λαγανά), που ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος  στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Ο 54χρονος είχε κατάφερε να απομακρυνθεί και να σταματήσει λίγα μέτρα, στο σπίτι φίλου του, πιο κάτω για βοήθεια και κλήθηκε ασθενοφόρο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε δεχτεί 3 σφαίρες στο σώμα του. Νοσηλεύτηκε σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, ωστόσο κατάφερε τελικά να επιζήσει.

 «Σταμάτησαν, πυροβόλησαν την πόρτα, τον σκότωσαν και έφυγαν»

Συγκλονισμένος δηλώνει στο protothema.gr ο αδερφός του άτυχου επιχειρηματία περιγράφοντας το πώς έγινε η δολοφονική επίθεση μέρα-μεσημέρι στο λογιστικό γραφείο που επισκέφτηκε ο αδερφός του.

«Είμαι ο αδερφός του Ντίμη, τι να σας πω… Δεν είναι κατάλληλη ώρα γιατί βρίσκομαι στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης. Πριν από λίγη ώρα έγινε το τραγικό περιστατικό. Ο αδερφός μου βρισκόταν δίπλα από τις 24ώρες ένα εμπορικό κέντρο στην Ζάκυνθο, που έχει πολλά μαγαζιά εκεί και είναι πολυσύχναστο σημείο. Ο αδερφός μου μπήκε σε ένα λογιστικό γραφείο, οι δολοφόνοι πέρασαν με ένα αυτοκίνητο Fiat Panda. Σταμάτησαν, πυροβόλησαν την πόρτα του γραφείου, μπήκαν μέσα, τον σκότωσαν και σηκώθηκαν και έφυγαν… Αυτό ήταν όλο… Τώρα θα μείνουν τα τρία ανίψια μου ορφανά και από πατέρα αφού την μητέρα τους την σκότωσαν πέρσι το καλοκαίρι» είπε ο αδελφός του άτυχου άντρα Στέφανος Στρούζας.

Πού βρέθηκαν το όχημα και το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες

Σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα στα ελαιόδεντρα, πίσω από το κοιμητήριο Αμπελοκήπων στη Ζάκυνθο, βρέθηκε το αμάξι που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ErmisNews, το αμάξι ειναι καμένο και από εκεί οι δράστες χρησιμοποίησαν άλλο όχημα για την διαφυγή τους. Στο εσωτερικό του βρέθηκε το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί αστυνομικούς που αναζητούν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δράστες έφυγαν ήδη από τις νότιες ακτές του νησιού με φουσκωτό σκάφος.

Το «βαρύ» παρελθόν του επιχειρηματία

Παλιά μπλεξίματα ή ακόμα και πληρωμένο συμβόλαιο βλέπουν οι αστυνομικοί πίσω από την δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, ο οποίος μετά την δολοφονική ενέδρα πέρσι τον Ιούνιο στην περιοχή του Αγίου Σώστη, με θύμα την 37χρονη σύζυγο του, θεωρούσε σίγουρο πως ανά πάσα ώρα και στιγμή ήταν ο επόμενος στόχος.

Από την πρώτη στιγμή της περσινής επίθεσης, οι αστυνομικές έρευνες είχαν επικεντρωθεί στο παρελθόν του επιχειρηματία, καθώς είχε αποκαλυφθεί πως το όνομά του είχε εμπλακεί σε πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις του νησιού.

Ο επιχειρηματίας όπως είχε γίνει γνωστό τότε είχε προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε καταγγελίες προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., για τη δράση κυκλωμάτων της νύχτας, που για πολλά χρόνια, κυριαρχούσαν στη Ζάκυνθο, με προστασία καταστημάτων, εκβιασμούς, εμπρηστικές επιθέσεις και διακίνηση ναρκωτικών.

Πριν από λίγα χρόνια μάλιστα ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας, σε δίκη που διεξήχθη στην Πάτρα, για ληστεία σε βάρος γνωστού επιχειρηματία του νησιού με λεία 550.000 ευρώ. Σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση, είχε καταδικαστεί σε 19 χρόνια κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός ένας αλλοδαπός και σε 20 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός, ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να οργάνωσε τη ληστεία.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης, φέρεται να ξεκίνησε από τις καταγγελίες που είχε κάνει ο 54χρονος με επιστολή του, ενώ κομβικής σημασίας ήταν και η κατάθεση που είχε κάνει στο δικαστήριο.

Πριν από περίπου δυο χρόνια, ο 54χρονος φέρεται να είχε ενημερώσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για κύκλωμα αλλοδαπών ποινικών, που θα προχωρούσαν σε ανατινάξεις ΑΤΜ στη Ζάκυνθο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια όταν έγιναν οι επιθέσεις αυτές.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας διατηρούσε ξενοδοχείο αλλά και τουριστικό «υποβρύχιο» σκάφος στην περιοχή του Λαγανά και είχε καταδικασθεί πριν λίγα χρόνια από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, γιατί σε κατάλυμα του, είχαν βρεθεί όπλα κι άλλα παράνομα υλικά που σχετίζονταν με την δράση Αλβανών ποινικών που είχαν κατηγορηθεί για ληστείες στο νησί της Ζακύνθου.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση