HomeHL1-CultureΤι θα δούμε το καλοκαίρι σε Ηρώδειο, Επίδαυρο

Τι θα δούμε το καλοκαίρι σε Ηρώδειο, Επίδαυρο

Ποιοι καλλιτέχνες θα βγουν σε συναυλίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων σχετικά με την επανέναρξη της λειτουργίας των χώρων πολιτισμού βρίσκονται καλλιτέχνες και διοργανωστές εκδηλώσεων. Παρότι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα το τοπίο ήταν εξαιρετικά θολό έχουν γίνει ήδη σχεδιασμοί και έχουν καταρτιστεί προγράμματα για το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι. Μπορεί η απειλή του κορωνοϊού να συνεχίζει να υφίσταται με αποτέλεσμα να είναι απαραίητητη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η τήρηση συγκεκριμένων υγειονομικών μέτρων, ωστόσο η ανάγκη των καλλιτεχνών για επικοινωνία με το κοινό και του κόσμου για  ανάσες ψυχαγωγίας είναι πιο έντονη παρά ποτέ. Γι’ αυτό και η πρόθεση της πλειοψηφίας είναι να συμμετέχει στα φετινά θερινά καλλιτεχνικά δρώμενα, αν βεβαίως οι συνθήκες το επιτρέψουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα έχουμε ένα άνυδρο πολιστικά καλοκαίρι και πως θα μάς δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουμε αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και ωραίες συναυλίες.

Όσον αφορά στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το πρόγραμμά του έχει ήδη καταρτιστεί στο σύνολό του και θα ανακοινωθεί επισήμως την ερχόμενη Τρίτη από την καλλιτεχνική του διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr. η φετινή διοργάνωση θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια καθώς θα  εκτίνεται χρονικά από την 1η Ιουνίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Εκτός από τις παραγωγές που αναβλήθηκαν πέρσι λόγω πανδημίας και θα πραγματοποιηθούν τώρα θα περιλαμβάνει και αρκετές νέες, ενδιαφέρουσες με την συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών.

Οι πύλες του Ηρωδείου θα ανοίξουν για ένα ακόμη καλοκαίρι για να υποδεχτούν το κοινό με μάσκες και αποστάσεις. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στη σκιά της Ακρόπολης, ξεχωρίζει η μεγάλη συναυλία που θα δώσει η Ελευθερία Αρβανιτάκη  στις 28 Ιουνίου . Η δημοφιλής ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα βασισμένο σε δύο από τις πιο επιτυχημένες και διαχρονικές δισκογραφικές δουλειές της.

Ξεχωριστή, εξάλλου θα είναι και η εορταστική συναυλία που ετοιμάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τα 30 του χρόνια, για τις 16 Ιουνίου, με επίσημο προσκεκλημένο τον διεθνώς καταξιωμένο μαέστρο Ζούμπιν Μέτα.  Η ζωντανή εμφάνιση του κορυφαίου αρχιμουσικού στην Αθήνα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία δεδομένου ότι λόγω πανδημίας οι περισσότεροι ξένοι καλλιτέχνες έχουν αναβάλλει τις επισκέψεις τους στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στο μεταξύ η έναρξη των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου τοποθετείται στα τέλη Ιουνίου. Τα ιστορικό Αργολικό θέατρο θα φιλοξενήσει, για μία ακόμη χρονιά,  παραστάσεις αρχαίου δράματος με σημαντικές καλλιτεχνικές υπογραφές. Το Εθνικό Θέατρο θα συμμετάσχει στο φετινό Φεστιβάλ με δύο παραγωγές. Η πρώτη είναι οι «Ιππείς» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου με πρωταγωνιστές τους Κώστα Κόκλα, Στεφανία Γουλιώτη, Πάνο Μουζουράκη κ.α., που θα κάνουν πρεμιέραστις 25 Ιουνίου.

Η δεύτερη καλοκαιρινή θεατρική πρόταση του Εθνικού Θεάτρου είναι οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Αργύρη Ξάφη, Λουκία Μιχαλοπούλου κ.α., που θα ανέβουν 30 Ιουλίου. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα κατέβει στην Επίδαυρο με την «Ελένη» του Ευρυπίδη που θα φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Βασίλη Παπαβασιλείου. Όσον αφορά στις ημέρες παρουσίασης των παραστάσεων το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα είναι τρεις, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, όπως συνέβη και πέρσι.

Αρκετή κίνηση αναμένεται να έχει και το καλοκαιρινό συναυλιακό μέτωπο, αν και ο τελικός αριθμός συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν θα εξαρτηθεί άμεσα από τις αυριανές ανακοινώσεις σχετικά με τις επιτρεπόμενες πληρότητες των χώρων αλλά και τους όρους διάθεσής τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας πάντως ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα βγουν για συναυλίες είναι ο Γιάννης Χαρούλης, η Δήμητρα Γαλάνη, η Νατάσσα Μποφίλιου,  ο Δημήτρης Μπάσης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τον Στάθη Δρογώση και τους Μπλε,η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Χρήστος Νικολόπουλος με την Πίτσα Παπαδοπούλου και και τον Στέλιο Διονυσίου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Μαργαρίτης κ.α.

Παράλληλα, ο Γιάννης Κότσιρας θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο και την Βίκυ Καρατζόγλου ενώ ο Φοίβος Δεληβοριάς θα στήσει για ένα ακόμη καλοκαίρι την μουσική «Ταράτσα» στο «Άλσος», στο Πεδίον του Άρεως.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση