HomeΚΡΗΤΗΕίπαν “ΟΧΙ” στην υδρόλυση των χημικών και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού

Είπαν “ΟΧΙ” στην υδρόλυση των χημικών και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα με την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Μαρία Κοκοσάλη, μέλος της γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ φέρει βαριές ευθύνες για το εκτυλισσόμενο έγκλημα στη Μεσόγειο, αφού βρίσκεται σε πλήρη σύμπλευση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, κρύβει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.

Η ΕΕ, με τα περισσότερα κράτη μέλη της να είναι μέλη του ΝΑΤΟ, οργανώνει πολέμους με οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα. Διεξήγαγε πόλεμο στο έδαφος της Ευρώπης, συμμετέχει στους σχεδιασμούς επέμβασης σε Ασία και Αφρική, επεμβαίνει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Πάει χέρι-χέρι με τις ΗΠΑ στον αντικομμουνισμό και την αντιμετώπιση του λαϊκού  κινήματος με τρομονόμους.

ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ενθαρρύνουν και συγκαλύπτουν την εγκληματική δράση του Ισραηλινού κράτους ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, που εκτός τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες με δεκάδες θύματα, ετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση. Εξισώνουν το θύτη με το θύμα παίρνουν ίσες αποστάσεις. Στηρίζουν το Ισραηλινό κράτος πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά με σκοπό την επιβολή των μονοπωλιακών συμφερόντων στην περιοχή.

Οι συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών αρχών στη Λωρίδα της Γάζας και τα άλλα παλαιστινιακά εδάφη, έχουν ως συνέπεια το θάνατο εκατοντάδων αμάχων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, μεταξύ των οποίων και μεγάλου αριθμού παιδιών. Με τις δολοφονικές αυτές ενέργειες επιδιώκουν την τιμωρία ενός λαού που αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμα του για ανεξάρτητο κράτος.

Και οι ένοχοι δεν είναι άλλοι από το μεγάλο κεφάλαιο, τους ιμπεριαλιστές των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν.

Πρόκειται για τους ίδιους που ρίχνουν τα χημικά στη θάλασσα της Μεσογείου, πρόκειται για τους ίδιους που έχουν μετατρέψει τη θάλασσα της Μεσογείου σε νεκροταφείο μεταναστών, που την έχουν γεμίσει στρατιωτικές βάσεις που την έχουν μετατρέψει από θάλασσα που ενώνει σε θάλασσα που χωρίζει τους λαούς της.

Καταδικάζουμε, λοιπόν, για μια ακόμα φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής μας αλλά και το νέο έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.»

Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

PAME2 PAME3

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση