HomeHL-9Κικίλιας: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-44 από τέλος Μαΐου

Κικίλιας: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-44 από τέλος Μαΐου

Τέλος Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα και για τις νεότερες ηλικίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τέλος Μαΐου όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-44, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα ραντεβού των εμβολιασμών είχε ανοίξει για τους 30-39 και 40-44, μόνο με την επιλογή του εμβολίου της AstraZeneca. Από τέλος Μαΐου, ακόμα και αυτή η ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να κλείσει ραντεβού και για τα υπόλοιπα εμβόλια που έχει προμηθευτεί η χώρα μας -δηλαδή της Pfizer, της Moderna και της Johnson&Johnson-, ανάλογα με το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο κλείνει το ραντεβού.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας σχετικά με το σχέδιο «Ελευθερία» και τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, «το 70% των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Μαΐου», όταν και θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιών, όπως εξήηγγειλε ο υπουργός.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι χθες έγιναν 111.000 εμβολιασμοί, ενώ και σήμερα φαίνεται πως θα γίνουν πάνω από 100.000 και «στόχος είναι μέσα στον Ιούνιο να φτάσουμε τα 4 εκατ. εμβολιασμούς».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση