HomeΚΡΗΤΗΕγκαινιάστηκε το εμπορικό κέντρο “Ολέα”

Εγκαινιάστηκε το εμπορικό κέντρο “Ολέα”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα νέο εμπορικό κέντρο εγκαινιάστηκε παρουσία πλήθος κόσμου και τοπικών φορέων, το απογευμα της Τετάρτης στον Πλατανιά Χανίων.

Πρόκειται για το “Ολέα” και είναι ιδιοκτησία της εταιρίας “Κρητικά Ακίνητα” που είναι θυγατρική της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

“Αυτό το εμπορικό κέντρο είναι έργο πνοής για την πρωτεύουσα του τουρισμού στη Δυτική Κρήτη και γι’ αυτό το λόγο πήραμε την πρωτοβουλία να ξεκινήσουμε αυτό το έργο, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να δείξουμε ότι μπορούμε να αναβαθμίσουμε τον τουρισμό μας”, δήλωσε ο πρόεδρος Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης.

Στο νέο εμπορικό κέντρο, επιφάνειας 10.000 στρεμμάτων, λειτουργούν ήδη 11 καταστήματα, το υποκατάστημα της Τράπεζας Χανίων, ένα εστιατόριο και ένα καφέ-κοκτέιλ μπαρ και ένα υπόγειο πάρκινγκ 150 θέσεων στάθμευσης.

Το «Ολέα» είναι ιδιοκτησία της εταιρείας real estate «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε», που είναι θυγατρική εταιρεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Η σύλληψη, ο σχεδιασμός και η μελέτη του εμπορικού κέντρου, είναι προϊόν πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ενώ μελετητής του έργου είναι ο γνωστός αρχιτέκτονας Κυριάκος Κυριακίδης.

Στην ομιλία καλωσορίσματος, ο κος Μιχάλης Μαρακάκης, Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων εξέφρασε την ευχή του «το Εμπορικό Κέντρο Ολέα να αποτελέσει μια σημαντική υποδομή που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουρισμού» ενώ δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων επιμένουμε στο όραμά μας, που είναι η Κρήτη να εξελιχθεί σε μια από τις δυναμικότερες Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια νησιωτική Περιφέρεια πρότυπο ανάπτυξης. {…}

DSC_0045Η πρόκληση για την Τράπεζα μας είναι, στα πλαίσια του ρόλου της ως φορέας της τοπικής οικονομίας, να «σηκώσει» ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης αυτής της ανάπτυξης, αναλαμβάνοντας βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε όλο το Νησί και χρηματοδοτώντας ή συμμετέχοντας άμεσα σε ανάλογες πρωτοβουλίες που θα αναλαμβάνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και φορείς του δημόσιου τομέα.»

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κος Αποστόλης Βουλγαράκης, δήλωσε «Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες εποχές οι επιχειρήσεις να βάζουν τα λεφτά που έχουν – ή που δεν έχουν- για να κάνουν επενδύσεις και να δίνουν δουλειά σε ανθρώπους».

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κος Γιάννης Μαλανδράκης χαρακτήρισε το Ολέα «κόσμημα που δίνει χαρά σε οποιονδήποτε αιρετό να το βλέπει στον Δήμο του». Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Χανίων, κος Γιάννης Μαργαρώνης, τόνισε την σημασία επενδύσεων τέτοιου είδους που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και αναβαθμίζουν τον τοπικό τουρισμό στους δύσκολους σημερινούς καιρούς.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιώργος Σταθάκης ενώ ακολούθησε γιορτή με μουσική και τοπικά εδέσματα.

Το «Ολέα» είναι ένας υπαίθριος χώρος, ανοικτός και διαμπερής, βιοκλιματικά σχεδιασμένος και αναπτύσσεται σε τρία υπόγεια συνολικής επιφανείας 6.000 τμ, και σε ισόγειο και α’ όροφο επιφανείας 1.700 τμ. Στο ισόγειο λειτουργούν δέκα εμπορικά καταστήματα, ένα μικρό καφέ και κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Τέλος στον όροφο λειτουργεί ένα εστιατόριο θαλασσινών και ένα καφέ – μπαρ. Στα τρία υπόγεια λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, δημόσιος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων (parking) χωρητικότητας 150 θέσεων και διαθέτει κοινόχρηστους χώρους, καθιστικά, w.c, χώρους πρασίνου, υδάτινες επιφάνειες, Α.Τ.Μ,  κλπ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση