HomeΕΛΛΑΔΑ«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» του Έντουαρντ Άλμπι

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» του Έντουαρντ Άλμπι

O 2ος κύκλος τηλεδιαλέξεων «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το συναρπαστικό δράμα «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» του Έντουαρντ Άλμπι ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 ο 2ος κύκλος τηλεδιαλέξεων για την κλασική και σύγχρονη δραματουργία με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ».

Εισηγητής και σ’ αυτή την τηλεδιάλεξη, ανοικτή στο ευρύ κοινό, είναι ο Δρ. Γεώργιος Κράιας, ακαδημαϊκός, θεατρολόγος και συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία» του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ).

Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να συνδεθεί στις 20:00 στα εργαλεία τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3dLtWek

Το έργο, του οποίου τους ρόλους του έχουν ερμηνεύσει στο θέατρο και στον κινηματογράφο εμβληματικοί ηθοποιοί, είναι από τα πλέον γνωστά του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα. Κεντρικοί ήρωες είναι ένα ζευγάρι, ο Τζώρτζ, καθηγητής ιστορίας σε Πανεπιστήμιο, και η Μάρθα, κόρη του Πρύτανη, οι οποίοι, στη διάρκεια ενός δείπνου με ένα νεαρότερο ηλικιακά ζευγάρι, αποδεικνύουν ότι τα ζευγάρια είναι οι καλύτεροι μονομάχοι στην αρένα της ζωής και της ανθρώπινης συμβίωσης.

Ο Ε. Άλμπι εκθέτει στο Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ τις ανθρώπινες αδυναμίες και σχέσεις ‘εξουσίας’ στο πλαίσιο μιας συνύπαρξης, είτε αυτή είναι οικογενειακή, συναδελφική, κοινωνική κ.ο.κ, και πώς οι άνθρωποι μπορούν ή όχι να ζουν με ψευδαισθήσεις, φοβούμενοι την πραγματικότητα της ίδιας της ζωής.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο συγγραφέας για το έργο του: «Οι άνθρωποι λένε ψέματα στον εαυτό τους για το ποιοι είναι και πώς βλέπουν τον εαυτό τους. Το έργο μου αφορά την ανικανότητά μας να είμαστε αντικειμενικοί με τον εαυτό μας».

Ο 2ος Κύκλος τηλεδιαλέξεων «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ» στόχευε να  φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό με μια πλειάδα έργων-σταθμών του παγκοσμίου θεάτρου και να παρουσιάσει τις βασικές ερμηνευτικές γραμμές τους, ώστε η ανάγνωση του έργου ή η θεατρική τους παράσταση να μην αποτελεί πλέον ένα δυσερμήνευτο αίνιγμα.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές», το οποίο οργάνωσε τον Κύκλο, δέχεται αιτήσεις εισδοχής για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ως τις 25 Μαΐου 2021 στο www.ouc.ac.cy

kipro

Διαφήμιση
Διαφήμιση