HomeΚΡΗΤΗΚινητοποίηση την Πέμπτη από τους εκπαιδευτικούς του Ηρακλείου

Κινητοποίηση την Πέμπτη από τους εκπαιδευτικούς του Ηρακλείου

Στις 10 το πρωί στο Καπετανάκιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου προχωρούν σε συγκέντρωση το πρωί της Πέμπτης έξω από σχολικό συγκρότημα «Καπετανάκιο».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου η συγκέντρωση έχει οριστεί για της 10 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10π.μ (ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ)

· ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ

· ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΘΛΙΒΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

· ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ: Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Εκατό τριάντα πέντε χρόνια από την Πρωτομαγιά του Σικάγου, που χάραξε την πορεία, τις κατευθύνσεις και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, σηματοδοτώντας το δρόμο της απελευθέρωσης των εργατο-λαϊκών στρωμάτων από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική θηριωδία, η κυβέρνηση της ΝΔ -με τρόπο αποκρουστικά κυνικό και προκλητικό- επιδιώκει την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ και των υπολειμμάτων των κατακτησεων της εργατικής τάξης και του λαού, απαιτώντας, ουσιαστικά, τον ενταφιασμό κάθε εργασιακής, συνδικαλιστικής και πολιτικής κατάκτησης του λαϊκού κινήματος. Έτσι, εισάγει προς ψήφιση στη βουλή, στα μέσα του Μάη, ένα αντεργατικό έκτρωμα, το Νομοσχέδιο Βρούτση-Χατζηδάκη, που ακυρώνει κάθε έννοια δικαιώματος:Καταργεί το 8ωρο, την 5/μερη εργασία, την Κυριακάτικη αργία, θεσπίζει το βάρβαρο ημερήσιο 10ωρο και 12ωρο, αλλά και βδομαδιάτικο 50ωρο.Καταργεί τις ΣΣΕ, επιβάλλει τα ατομικά σύμφωνα απασχολισιμότητας και την τηλε-εργασία. Θεσπίζει και ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία,αυξάνει το όριο των υπερωριών στις 150, χωρίς αμοιβή, με αντάλλαγμα το ρεπό(!) κατά την κρίση και τις αξιώσεις της κερδοφορίας του εργοδότη. Καθιερώνει την «ατομική διευθέτηση» και διαμορφώνει μεσαιωνικές συνθήκες εργασιακής δουλείας και υποταγής στα ληστρικά συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ -επιτείνοντας την αντεργατική νομοθεσία και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ- έρχεται να ισοπεδώσει και τα θεμελιώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα, θεσπίζοντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία και το ηλεκτρονικό φακέλωμα, τη διάλυση των συλλογικών λειτουργιών του συνδικαλισμού, την ακύρωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, με το λεγόμενο «προσωπικό ασφαλείας», με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων κλπ. Επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα σε κάθε κατάκτηση, δυνατότητα και δικαίωμα λαϊκής πάλης και διεκδίκησης. Συνοδοιπόρος της κυβερνητικής επέλασης η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που τηρεί στάση ενοχης σιωπής και στήριξης των αντεργατικών μέτρων, έσπευσε να ακυρώσει και το διεκδικητικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, διασπώντας τον αγώνα των εργαζομένων και καλώντας σε φιέστα την 4η του Μάη,επιβεβαιώνονγτας για άλλη μια φορά τον απαράδεκτο υπονομευτικό ρόλο της σε κέθε εργατική και λαϊκή διεκδίκηση.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της δεξιάς, έχοντας ως δεκανίκι την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΣΕ και αξιοποιώντας την αντεργατική πολιτική των προκατόχων της υλοποιεί τις αξιώσεις της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της (ΗΠΑ-ΕΕ), μετατρέποντας την πανδημία σε ευκαιρία επέλασης στα εργατολαϊκά δικαιώματα. Την ίδια στιγμή διαλύει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τηρώντας πολιτική εγκληματικής εγκατάλειψης και υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ, εκθέτοντας το λαό στον ύψιστο υγειονομικό κίνδυνο, διεκδικώντας την πρωτιά στους μαζικούς θανάτους, αλλά και στο lock down στην Εκπαίδευση σε επίπεδο Ευρώπης. Με κλειστά τα σχολεία και τις πανεπιστημιακές σχολές ψήφισε τα πιο βάρβαρα μέτρα ισοπέδωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας, επιτείνοντας τις ταξικές ανισότητες, με το μορφωτικό αποκλεισμό των φτωχών, τη σύνδεση του σχολείου με τους ανταγωνιστικούς νόμους της αγοράς και την κατάργηση θεμελιωδών συλλογικών-εργασιακών και δημοκρατικών κατακτήσεων του εκπαιδευτικού κινήματος. Τα αντιδραστικά μέτρα της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ, η υπαγωγή των σχολείων στην Τ.Αυτοδιοίκηση,η επιβολή ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία του σχολείου, σε συνδυασμό με την Ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου, την κατάργηση του ασύλου και την επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας επιβεβαιώνουν την επέλαση της δεξιάς κυβέρνησης σε κάθε εργασιακό και μορφωτικό δικαίωμα της νεολαίας, στη βάση της επιβολής των αξιώσεων των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων και της ντόπιας πλουτοκρατίας. Πιστός φρουρός των ολιγαρχικών συμφερόντων η κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζει, ουσιαστικά, το «Νεο Μνημόνιο», στη βάση της εφαρμογής των αξιώσεων της 10ης Αξιολόγησης των επικυρίαρχων της ΕΕ που επιτάσσουν ισοπέδωση όλων των εργατικών, μορφωτικών και λαϊκών κατακτήσεων, διάλυση των σωματείων, πολιτική του τρόμου και των απαγορεύσεων.

Στο ίδιο επίπεδο, σε συνθήκες οξυνσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ), η δεξιά κυβέρνηση τηρεί απαρέγκλιτα την πολιτική των υποκλίσεων στους κηδεμόνες της (ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ), αναβαθμίζοντας τη συμφωνία των Αμερικανο-Νατοικών βάσεων του θανάτου,εφαρμόζοντας πολιτική ενδοτισμού και υποχωρήσεων που οδηγεί στην αμφισβήτησης των εθνικών κυριαρχικών δικιαωμάτων και στη διχοτόμηση της Κύπρου.Η πολιτική της Υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους, της πείνας, της ανεργίας, της κατεδάφισης βασικών εργασιακών, μορφωτικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων πρέπει να συναντήσει τη ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

· Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ-ΥΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΡΦΩΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

· Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση