HomeHL-9Κορωνοϊός: Πάνω από 180.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί στην Κρήτη

Κορωνοϊός: Πάνω από 180.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί στην Κρήτη

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί και στην Κρήτη. Ήδη μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί πάνω από 180.000 άτομα σύμφωνα με τα επίστημα στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα.

Από τις 4 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς στην Κρήτη μέχρι και σήμερα έχουν εμβολιαστεί 180.164 άτομα σε όλο το νησί με τους περισσότερους να έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, την πρώτη δόση έχουν λάβει 125.617 άνθρωποι ενώ τη δεύτερη δόση 45.667.

Οι περισσότεροι εμβολιασμοί έχουν γίνει στα εμβολιαστικά κέντρα της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου έχουν εμβολιαστεί 75.980 άτομα και συγκεκριμένα 53.967 άτομα έχουν λάβει την πρώτη δόση και 22.013 τη δεύτερη δόση.

Ακολουθούν τα Χανιά όπου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 49.767 εμβολιασμοί (34.207 άτομα έχουν λάβει την πρώτη δόση και 15.560 την δεύτερη δόση), το Λασίθι με 30.082 εμβολιασμοί (20.194 άτομα έχουν λάβει την πρώτη δόση και 9.888 τη δεύτερη) και τέλος το Ρέθυμνο όπου έχουν εμβολιαστεί συνολικά 24.335 άτομα (17.249 με τη πρώτη δόση και 7.106 με τη δεύτερη).

Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί

Την ίδια ώρα, μετά από μία ημέρα «ανάπαυσης», κατά την οποία δεν πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί, συνεχίζονται από σήμερα κανονικά οι εμβολιασμοί για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 30 ετών, με τη συμμετοχή να αναμένεται μαζική, όπως κατέδειξαν και τα στοιχεία για όσους έκλεισαν ραντεβού τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού έχουν ήδη μπει οι ηλικιακές κατηγορίες 30-39 και 40-44 ετών, ενώ από το Μεγάλο Σάββατο έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας 45-49 ετών, με περίπου 130.000 άτομα να έχουν ήδη κλείσει το ραντεβού τους από τις πρώτες 24 ώρες.

Η διαδικασία για το ραντεβού

Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό με τρεις τρόπους.

– Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

– Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

– Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας, αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Την ημέρα του ραντεβού οι πολίτες οφείλουν:

– Να φέρουν την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

– Να γνωρίζουν τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση των ραντεβού τους.

– Επιπλέον, να φέρουν τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Διαφήμιση
Διαφήμιση