HomeHL-9Πασχα- Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης: Μήνυμα αγάπης και ελπίδας για τη ζωή

Πασχα- Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης: Μήνυμα αγάπης και ελπίδας για τη ζωή

Το CRETAPOST εύχεται σε όλους εσάς, το αναστάσιμο μήνυμα της αγάπης να κρατήσει αναγεννημένη και ζωντανή την ελπίδα στις καρδιές σας. Καλό Πάσχα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα, ανέτειλε και συμβολίζει τη γέννηση μιας νέας ζωής για όλους μας. Η Ανάσταση του Χριστού, που εορτάζεται έμπλεη συμβολισμών, είναι συνώνυμη της Ελπίδας που αποτελεί την κινητήριο δύναμη στην πορεία του ανθρώπου για τη δική του πνευματική θέωση.

Το μήνυμα της γιορτής του Πάσχα, πάνω απ’ όλα είναι μήνυμα αγάπης προς το συνάνθρωπο και ελπίδας για τη ζωή, που μέσα από τις δυσκολίες ανασταίνεται, αξίες διαχρονικές και τόσο επίκαιρες. Ο συμβολισμός της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης μας διδάσκει πως όσο σκληρά κι αν δοκιμαζόμαστε, αν σταθούμε με δύναμη, αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, πίστη και αισιοδοξία, θα βρούμε τη διέξοδο από τη δεινή δοκιμασία.

Όσες δυσκολίες και αντιξοότητες κι αν υπάρξουν, ακόμα και στις πιο άσχημες στιγμές, υπάρχει πάντοτε στο τέρμα το Φως της Ελπίδας και της Αισιοδοξίας. Για τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά.

Μέσα από το Θείο Δράμα ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται το μέγεθος της μικρότητάς του και μέσα από το Αναστάσιμο Μήνυμα την ακατάλυτη ισχύ της Αγάπης, την αναγέννηση της οποίας συμβολίζει ο μαρτυρικός θάνατος του Θεανθρώπου στον Σταυρό!

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου, μας βρίσκει για δεύτερη χρονιά τραυματισμένους. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν μέσα σε ένα χρόνο από τον κορωνοϊό.

Για μία ακόμη χρονιά, το Πάσχα λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού μπορεί να εορτάζεται διαφορετικά, ωστόσο το Αναστάσιμο μήνυμα παραμένει το ίδιο . Είναι το φως της αισιοδοξίας για το αύριο, είναι το φως της ελπίδας. Το φως της Ανάστασης του Κυρίου μας, που μας οδηγεί.

Το CRETAPOST εύχεται σε όλους εσάς, το αναστάσιμο μήνυμα της αγάπης να κρατήσει αναγεννημένη και ζωντανή την ελπίδα στις καρδιές σας. Καλό Πάσχα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση