HomeHL-9Κυριακή του Πάσχα: Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

Κυριακή του Πάσχα: Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

Εως 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμμαχος για ψήσιμο του οβελία σε αυλές, ταράτσες και μπαλκόνια θα είναι φέτος Κυριακή του Πάσχα ο καιρός, καθώς θα είναι καλοκαιρινός.

Αναμένονται αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και αφρικανική σκόνη, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμα και στους 34 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή του Πάσχα:

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, φθάνοντας κατά τόπους στα ανατολικά και νότια τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Κρήτη

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς πρόσκαιρα στα δυτικά ως 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

To Μ. Σάββατο εξάλλου, ο υδράργυρος στην Κρήτη, ανέβηκε στα…ύψη. Ενδεικτικά, στην Πλώρα Ηρακλείου αλλά και στη Γόρτυνα, ο υδράργυρος έφτασε τους 37,3 και 37.1 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση