HomeΚΡΗΤΗΑυτές είναι οι παραλίες που κυματίζει η “Γαλάζια Σημαία”

Αυτές είναι οι παραλίες που κυματίζει η “Γαλάζια Σημαία”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Σε 11 ακτές του Δήμου Χανίων κυματίζει φέτος η “Γαλάζια Σημαία”.Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Νέας Χώρας και η επίσημη τελετή ανάρτησης της ‘Γαλάζιας Σημαίας” στις παραλίες του Δήμου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης επεσήμανε ότι “Η διατήρηση του αριθμού των βραβευμένων ακτών του Δήμου Χανίων με “Γαλάζια Σημαία”, οι οποίες ανέρχονται στην παρούσα φάση σε ένδεκα αλλά και η βράβευση και άλλων ακτών, οι οποίες εντάχθηκαν φέτος στο Δίκτυο Παρακολούθησης Ποιότητας Υδάτων Κολύμβησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.ΠΕ.Κ.Α.), βρίσκονται στους στόχους του Δήμου Χανίων”.

Αναλυτικά οι παραλίες του Δήμου Χανίων, οι οποίες βραβεύθηκαν είναι οι εξής:

Σταλός

Άγιοι Απόστολοι 1

Άγιοι Απόστολοι 2

Χρυσή Ακτή

Αγία Μαρίνα

Καλαμάκι

Νέα Χώρα

Μαράθι

Σταυρός

Άγιος Ονούφριος

Καλαθάς

Ο αριθμός αυτός έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος Χανίων να βρίσκεται στην 5η θέση σε πανελλήνιο επίπεδο, διαθέτοντας τόσο τις προϋποθέσεις οργάνωσης των ακτών του όσο και εξαιρετικής ποιότητας νερά κολύμβησης.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα ο κ. Σκουλάκης έχουν ήδη τεθεί οι προϋποθέσεις για αύξησή των γαλάζιων σημαιών τη διετία 2014-2016 κατά 50%, καθώς ο Δήμος Χανίων από τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε υποβάλλει αιτήσεις ένταξης επτά νέων ακτών στο Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υ.ΠΕ.Κ.Α., η οποία και εγκρίθηκε.

Η πληρότητα των αιτήσεων, η τεκμηρίωση και επιχειρηματολογία, που τις συνόδευαν, είχε ως αποτέλεσμα την απόκτηση 4 νέων κωδικών σημείων δειγματοληψίας (με την υπ’αριθ. 2704/31-10-2013 Απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντ. Διοίκ. Κρήτης).

Οι ακτές, οι οποίες εντάχθηκαν, είναι τρεις (3) στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας και μία (1) στο Λουτράκι Ακρωτηρίου. Με την ενέργεια αυτή, ο Δήμος Χανίων έχει την δυνατότητα να υποβάλλει προτάσεις για “Γαλάζιες Σημαίες” στις περιοχές αυτές για το 2015 και για τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ακτή να έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Παρακολούθησης έχοντας εγκεκριμένο σημείο δειγματοληψίας και αντίστοιχο κωδικό.

Επίσης, υποψήφια ακτή φέτος είναι η ακτή της Αγίας Μαρίνας – Παλιά Τουβλάδικα (Αλμύρα), αφού διαθέτει εγκεκριμένο σημείο δειγματοληψίας και αντίστοιχο κωδικό και έχει οργανωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Χανίων και σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων, Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, Ξεναγών των Χανίων, και άλλων φορέων του τουρισμού, το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου έως και 19 Οκτωβρίου 2014 θα φιλοξενηθεί στα Χανιά η ετήσια Διεθνής Συνάντηση εθνικών χειριστών του προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες”, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι 51 χωρών από όλο τον κόσμο.

 

20140717_113503

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση